5
Košarka

FOTO: STARSPORT

IZBALANSIRANA POMOĆ I JEDNIMA I DRUGIMA: Siniša Mali o finansijama, otkrio koliko su Zvezda i Partizan dobili novca od države!

Objavljeno: 14.06.22 u 09:22

Stanje u srpskoj košarci je veoma uzbudljivo.

Nakon vrlo turbulentne finalne serije u ABA ligi, KK Partizan je otkazao učešće u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sa druge strane, Crvena zvezda i Mega večeras igraju odlučujuću polufinalnu utakmicu, dok će pobednika tog duela u finalu sastati sa KK FMP Meridian.

Na samom kraju ove sezone, ‘večiti’ su se neretko prozivali saopštenjima, a s vremena na vreme su i finansije izbijale u prvi plan. Sada se oglasio i ministar finansija Siniša Mali koji je na Pinku govorio o toj temi.

Ova tema je veoma interesantna. Mi smo uradili detaljnu analizu fudbalskih i košarkaških klubova Zvezde i Partizana. Zvezda ima nasleđeni problem koji traje decenijama. Imate situaciju da državi možete da dugujete koliko hoćete. Većina nas nije razumela koliko je poraez važan. Uspeli smo da pomognemo privredni, građanima, izgradimo bolnice, škole, sve se to finansira iz poreza. zato mi je veoma važno da svaki građanin uvek uzme finskalni račun. Nemamo možda jedan vrtić, još jedan parkić i zato mi je to izuzetno važno – počeo je ministar Mali i nastavio:

– To je taj nasleđeni decenijski problem. Poslednjih par dana smo uradili detaljnu analizu koliko smo pomogli i Zvezdi i Partizanu i stalno je pitanje koliko je i da li je država pomogla. I sa druge strane, sa koliko su njihova dugovanja za porez. Oni su u nekom reprogramu, ali se to nagomilava iz govdine u godinu. Od 2012. do 2022. Košarkaški klub Crvena zvezda je od države dobio 26 miliona evra. U istom peridou Košarkaški klub Partizan je dobio 24.4 miliona evra, što od države, a tu je 8.9 miliona evra od Naftne industrije Srbije. Vrlo precizan podatak. U principu je to izbalansirana pomoć i jednima i drugima. Za porez duguju KKCZ 96.6 miliona dinara, KK Partizan duguh 649.7 miliona dinara. Dakle, ogroman dug za porez. Pogledajte kakva je to navika. akko ne pomognete u sekundi i jednima i drugima, uvek je to veliki problem.

0
0

5 Komentara

  1. Cuj od drzave. A vlast je sve SPONZORE
    upucivala u Zvezdu. Ulog 4:1 u njenu korist.
    Zvezda drzavni projekat. VUCICU reci I to.
    Koliki je ukupno novca uslo u Zvezdu. Velika je razlika. A sad PARTIZAN od 3 Dinara da vraca dva ipo! Sramota Kako SE PETOKRAKA FORSIRA. Gde ce vam DUSA.

    0
    0
    Odgovori
  2. Niko ti ne veruje. REZULTATI I titule su pokazatelj.
    Oba vlast je NAVIJACKA kao nikad do sad
    Stidite se sta se RADI FORSIRATE jedan Klub !

    0
    0
    Odgovori
  3. Sinisa Mali ne trabunjaj. PARTIZANOVCI ti ne veruju, Ali ni jedan ! Vidi se po titule. Kako da u sve sportove UZIMATE titule. Kako !?
    MALI novac cini cuda. Nikad nije bila ovakva razlika u titulama ( otimacina ) .Do kad ce se forsirati vasa Zvezda. Da vlast je Zvezdina.
    Ova vlast ZATO VAM nista ne verujemo ,navijaci.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter