0
Košarka

Head coach Aleksandar Djordjevic Crvena Zvezda v Fenerbahce -Euroleague 2021/22 Beograd, 27.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ĐORĐEVIĆEV FENER VODI U FINALU TURSKE LIGE PROTIV EFESA: Micić van tima zbog povrede, Gudurić solidan!

Objavljeno: 07.06.22 u 22:23

Sada su korak bliže tituli.

Košarkaši Fenerbahčea su savladali aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efes, u prvoj utakmici finala turskog prvenstva. Rezultat je bio 85:76, a ekipi koju sa klupe predvodi Aleksandar Saša Đorđević, potrebne su još dve pobede za trofej.

Kao što je od ranije već poznato, srpski reprezentativac i MVP fajnal-fora Evrolige Vasilije Micić, nije u sastavu Efesa, zbog povrede zgloba, nakon koje je u kolicima iznet sa parketa. Samim tim, Fenerbahče je uspeo da iskoristi znatno lošiju organizaciju napada protivnika, kao i slabo izdanje Šejna Larkina.

Utakmica se igrala u Ulker areni pred oko 13.000 navijača, gde ćemo gledati i drugi meč ove serije u četvrtak od 19.30. Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je nekadašnji košarkaš Partizana Jan Veseli sa 17 poena i 7 skokova, dok je De Kolo dodao 13 poena i 7 asistencija.

U pobedi, odličan doprinos je pružio i Marko Gudurić sa 9 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Sa druge strane, Efes je predvodio Rodrig Bobua ubacivši 20 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter