0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KANAĐANI MORALI DA OTKAŽU MEČ: Borjan i reprezentativci odbili da igraju, traže novac kao fudbalerke

Objavljeno: 06.06.22 u 09:15

Novi problemi u ovoj selekciji.

Fudbalska utakmica između Kanade i Paname je otkazana, usled tenzija koje vladaju na relaciji reprezentativci – rukovodstvo FS Kanade. Razlog za tako nešto su neisplaćene nagrade za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Iako je Kanada stigla do svog drugog Mundijala u istoriji, umesto euforije i slavlja, dočekaće ga, kako stvari stoje, s problemima. Fudbaleri žele da imaju izjednačen nagradni fond, kakav je dobio ženski nacionalni tim za plasman na smotru najboljih timova sveta.

Utakmica protiv Paname je otkazana samo dva sata pre zakazanog početka, a da bi moglo nešto ovako da se dogodi naslutilo se kada su reprezentativci odbili da trenirnaju u petak i subotu.

goalkeeper Milan Borjan
Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Ludogorets Razgrad
Beograd, 25.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Tim povodom, igrači su se oglasili saopštenjem.

– Vreme je da zauzmemo stav za budućnost fudbala u Kanadi. Želimo da radimo zajedno sa našom organizacijom, ali odnosi su godinama bili napeti. A sada, Fudbalski savez Kanade nije poštovao naš tim i ugrozio je napore da podignemo standarde i efikasno unapredimo igru u kanadi, navodi se u saopštenju igrača, koji zahtevaju 40 odsto nagradnog fonda za Svetsko prvenstvo.

Kanada bi naredni meč trebalo da igra u Vankuveru u četvrtak protiv Kurakaa, a onda i Hondurasa 13. juna u okviru Lige nacija KONKAKAF zone, ali je pitanje šta će se desiti sa tim mečevima. Do tada se oglasio i prvi čovek Saveza Nik Botis.

– Fudbalski savez Kanade radi sa igračima u dobroj nameri da pronađe put napred koji je fer i jednak za sve. Želeli smo da imamo diskusiju zasnovanu na činjenicama u okviru fiskalne realnosti sa kojom kanadski fudbal može da živi svaki dan. Posvećeni smo principima pravičnosti i verujemo da smo igračima predstavili fer ponudu. Uporedili smo našu ponudu sa drugim reprezentacijama iz celog sveta. Po pitanju rodne ravnopravnosti u pismu koje su pokrenuli igrači, Kanada se obavezala da će obezbediti potpuno iste uslove našoj ženskoj reprezentaciji, rekao je Botis.

Da podsetimo, ova selekcija će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u F grupi sa sa Hrvatskom, Belgijom i Marokom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter