1
Fudbal

goalkeeper Milan Borjan Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Ludogorets Razgrad Beograd, 25.11.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

VELIKI PROBLEMI: Borjan i saigrači ne žele da treniraju, traže da im se da novac

Objavljeno: 05.06.22 u 08:55

Igrači su se odlučili na štrajk.

Pred fudbalskom reprezentacijom Kanade je prijateljska utakmica za Panamom, koja je deo priprema ove selekcije za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali bi vrlo lako moglo da se dogodi da do te utakmice uopšte i ne dođe. Naime, reprezentativci ‘javorovog lista’ bojkotuju u ovom momentu treninge.

Pre pisanju tamošnjih medija, tim čiji je lider i kapiten golman Crvene zvezde Milan Borjan u petak je odbio da odradi trening jer nisu uspeli da pronađu zajdnički jezik sa čelnim ljudima Fudbalskog saveza Kanade, koji im nisu isplatili kompenzaciju za plasman na Mundijal. Savez bi trebalo da dobije oko 10 miliona dolara za plasman, a igračima navodno nude deset odsto od ove sume koju dodeljuje FIFA, dok oni zahtevaju da dobiju 40 posto.

Zbog toga nije sigurno ni dalji će izaći na teren za duel protiv Paname, ali ni onaj naredni, mnogo važniji, takmičarski u sklopu KONKAKAF Lige Nacija, koji 9. juna igraju protiv Kurasaoa. Inače, ovo je samo jedan u nizu problema, jer je Kanada nedavno otkazala utakmicu protiv Irana, zbog pritisaka koji je vršio vrh države, koji nije bio u dobrim odnosima sa ovom azijskom zemljom.

0
0

1 Komentara

  1. Momci odradili svoje ,lopovi pokrali pare i staje problem,, sadbi prisilili igrace da cute i treniraju! Srmota isterajte to sve napolje!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter