9
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

STRMOGLAV PAD ZA ĐOKOVIĆA NA ATP LISTI: Evo koje su posledice Nadalovog osvajanja Rolan Garosa!

Objavljeno: 05.06.22 u 18:18

Trebaće mnogo muke za povratak na prvo mesto.

Poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa biće dovoljan da srpski teniser Novak Đoković od ponedeljka bude na 4. mestu liste najboljih tenisera sveta. Danas je Rafael Nadal osvojio svoj 22. grend slem, što će ga podići na 3. mesto ATP liste.

Sa druge strane, zbog činjenice da je Novak prošle sezone osvojio Rolan Garos i time nije uspeo da odbrani 2000 bodova već samo 360 poena koliko sleduje četvrtfinalisti, očekivan je njegov pad. Ono što donosi novu zabrinutost jeste činjenica da Đoković kao prošlogodišnji šampion Vimbldona te bodove neće moći da brani ove godine.

Naime, trenutno stanje je takvo da se na Vimbldonu neće upisivati poeni, a Srbin će kao prošlosezonski osvajač izgubiti dodatnih 2000 bodova.

Đoković je u svojoj karijeri proveo neverovatnu 371 nedelju na prvom mestu ATP liste, ima ih ubedljivo najviše u muškoj konkurenciji, a trenutno mu fali samo jedna nedelja da prestigne i legendarnu Štefi Graf.

0
0

9 Komentara

  1. Kakve veze sad ima muški i ženski tenis.???
    Sto se onda neporede i rezultati u fudbalu ,,košarci ,odbojci, rukometu……………….. Ta era je počela, kada je Novak na toj listi obišao Federera . ????Zašto

    0
    0
    Odgovori
  2. Neka Novak priupita dr Nestorovića, možda će on da mu da neki „pametan“ savet kako da se vrati na prvo mesto ATP!

    0
    0
    Odgovori
  3. Nadal je promoviso, kako se upotrbljavaju prljava sredstva, da se dođe do pobede. Tenis više nije beli sport, već prljavi sport.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter