0
ATP

FOTO: Youtube/Roland Garros /Screenshot

NADAL LAKŠE NEGO IKADA DOŠAO DO TITULE NA ROLAN GAROSU: Meč sa Novakom je bio finale pre finala!

Objavljeno: 05.06.22 u 17:53

Još jedna u bogatoj kolekciji.

Španski teniser Rafael Nadal, po 14. put je osvojio Rolan Garos, ovog puta savladavši u finalu Norvežanina Kaspera Ruda sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:0). Meč je trajao svega 2 sata i 20 minuta, a obeležila ga je potpuna dominacija „kralja šljake“, dok je Rud jedini značajniji otpor pružio u drugom setu kada je vodio 3:1.

Više puta je Norvežanin isticao da mu je Nadal idol iz detinjstva, a izgleda da ga je to više nego očigledno omelo, pa nije uspeo da se pokaže u pravom svetlu. Nadal je pre ovog susreta u polufinalu igrao protiv Aleksandra Zvereva, koji je igrao odlično, ali se onda u drugom setu povredio.

Prvi set u tom susretu dobio je Nadal, reklo bi se na iskustvo posle ogromne borbe sa 7:6 (10:8), dok je u drugom rezultat bio 6:6. na kraju je nažalost Nemac bio primoran da preda meč, pa je Španac prošao u finale.

Podsećamo u četvrtfinalu su snage odmerila dva velika rivala Novak Đoković i Rafael Nadal, a mnogi to zovu finalom pre finala ovogodišnjeg Rolan Garosa. Srpski teniser nije uspeo da se domogne trijumfa i poražen je sa 3:1, nakon što je ispustio veliku prednost u četvrtom setu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter