0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

JEDAN JE KRALJ U PARIZU: Istorijski triler pripao Nadalu!

Objavljeno: 01.06.22 u 01:36

Nažalost ovaj meč mnogo znači.

Prvi reket sveta Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala 3-1, po setovima 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4). Ovo je bio klasik na kakav su nas navikli dvojica najboljih tenisera u istoriji sporta.

Đoković je prvi imao servis na meču, ali je Nadal uspeo da napravi brejk i tako stvori veliku prednost već na startu. Priliku za brejk, vrlo brzo imao je i Novak, ali je španski teniser odbio njegov nalet u 4. gemu. Već u narednom, kao da je Novaka stigla kazna za propuštenu priliku, kada je Nadal ponovo ‘oduzeo’ servis srpskom teniseru za 4:1.

Do kraja seta, oba tenisera su uspešno sačuvala svoj servis i Nadal je poveo sa 1:0 (6:2). Ipak, ne treba zaboraviti da najboljem teniseru sveta nije strano da juri zaostatak, a poznata je i njegova mentalna snaga.

U drugom setu, Nadal je nastavio sa fenomenalnom igrom, poveo je 3:0, ali je Srbin uspeo da se potpuno vrati u meč i povede sa 4:3. Srbin je nastavio sa sigurnom igrom, imao je prednost od 5:4, a onda je zadao i bolan udarac Nadalu, oduzevši mu servis u presudnom momentu za 6:4 i 1:1 u setovima.

Novak je jako loše ušao u treći set gde je odmah izgubio servis, imao je nekoliko brejk lopti da pokuša da povrati kontroli i izjednači rezultat, ali Španac je to iskoristio u svoju korist i iznenadio Novaka za lakih 6:2 u trećem setu. Četvrti set je novak otpočeo sjajno, ali nažalost, imao je i brejk prednosti sve do devetog gema kada je servirao za izjednačenje, ipak Nadal se pokazao najboljim kada se lomilo i preživeo taj gem, a potom u tajbrejku slomio Đokovića i otvorio sebi vrata za 22. Gren slem titulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter