0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

UEFA NA UDARU REAL MADRIDA: ‘Koji su bili razlozi da se finale održi u Parizu!?’

Objavljeno: 03.06.22 u 12:19

Nastavlja se rat na relaciji između šampiona Evrope i krovne fudbalske organizacije.

Zbog nesportskih događaja uoči starta finala Lige šampiona u Parizu kasnio je i sam početak odlučujuće utakmice. Fudbaleri oba kluba ubrzo su osudili ponašanje pojedinih navijača, kao i neprofesionalnih radnika i organizatora. Povodom toga zvanično saopštenje objavio je aktuelni šampion Evrope, a iz kraljevskog kluba se pitaju kako je Pariz uopšte dobio domaćinstvo.

Saopštenje FK Real Madrid prenosimo u celosti:

-S obzirom na nemile događaje koji su se desili 28. maja u blizini ulaza na ‘Francuska‘, uključujući i unutar samog stadiona, Real Madrid želi da izjavi sledeće u odbranu naših navijača koji su bili žrtve ovih događaja:

1. Želimo da znamo koji su bili razlozi koji su motivisali da se odredi mesto finala i koji su kriterijumi uzeti u obzir s obzirom na ono što se dogodilo.

2. Isto tako tražimo odgovore i objašnjenja koja će utvrditi ko je odgovoran što je navijače ostavio bez pomoći i odbrane. Neke navijače čije je ponašanje u svakom trenutku bilo primereno.

Razumemo da se ono što je trebalo da bude velika fudbalska proslava za sve navijače koji su prisustovali utakmici zapravo pretvorilo u nemile događaje, koji su izazvali duboko ogorčenje širom sveta.

Kao što se jasno vidi na snimcima, a koji su objavljeni i u medijima, mnogi navijači su nasilno napadnuti, maltretirani i opljačkani. Neki događaji su se desili i kada su se vozili u autobusima i automobilima, gde su se plašili za svoju bezbednost. Pojedini su morali čak da prenoće u bolnici zbog zadobijenih povreda.

Fudbal je svetu preneo sliku koja je daleko od vrednosti i ciljeva kojima uvek mora da teži.

Naši navijači zaslužuju odgovore na ova pitanja i da se razjasne relevantne odgovornosti kako bi se situacije poput onih koje su se desile u finalu zauvek iskorenile iz fudbala i sporta generalno – navodi se u saopštenju kraljevskog kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter