0
ATP

FOTO: Starsport

ĐOKOVIĆ OD PONEDELJKA VIŠE NIJE PRVI NA SVETU: Poraz od Nadala ga skupo koštao, postoje dva kandidata za vrh ATP liste!

Objavljeno: 01.06.22 u 09:15

Odlučiće rasplet u nastavku turnira.

Srpski teniser Novak Đoković, izvesno od ponedeljka više neće zauzimati prvo mesto na svetskoj ATP listi. On je sinoć u četvrtfinalu Rolan Garosa poražen od Rafaela Nadala sa 3:1, a pored toga što je ispao iz daljeg takmičenja na pomenutom turniru, ovaj poraz ima još veći značaj.

Podsećamo, Đoković je protekle sezone osvojio ovaj Grend slem koji se igra na šljaci, pa je sada branio čak 2000 bodova. Ipak, pošto poraženi u četvrtfinalu dobija samo 360 poena, to znači da je Novak u minusu od 1640 bodova.

Naravno ima i onih koji su ovu vest jedva dočekali, samim tim što će od ponedeljka Srbin pasti na 3. mesto ATP liste iza Danila Medvedeva i Aleksandra Zvereva. Zverev je u četvrtfinalu savladao Karlosa Alkaraza i u polufinalu će igrati upravo protiv Rafaela Nadala, dok je Medvedev ranije završio takmičenje.

Đoković je u svojoj karijeri proveo neverovatnu 371 nedelju na prvom mestu ATP liste, ima ih ubedljivo najviše u muškoj konkurenciji, a trenutno mu fali samo jedna nedelja da prestigne i legendarnu Štefi Graf.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter