1
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

ĐOKOVIĆ NAKON PORAZA JOŠ JEDNOM POKAZAO KOLIKI JE ŠMEKER: Nadal je veliki šampion – izgubio sam od boljeg igrača!

Objavljeno: 01.06.22 u 08:19

Poraz mu je teško pao, ali je za protivnika imao samo lepe reči.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa, a u tome ga je sprečio jedan od njegovih večitih rivala Rafael Nadal. Srbin je nakon više od 4 sata igre poražen rezultatom 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6). Odmah po završetku ovog susreta, Novak je istakao da je u jednom momentu uspeo da se vrati u meč, ali da je Nadal iz seta u set podizao svoj nivo igre.

Sve čestitke Nadalu, bio je bolji igrač danas. Ušao je dobro u meč, dok ja to nisam učinio, bio sam u minusu 6:2, 3:0, sa dva brejka manjka. Uspeo sam da ostvarim taj momentum, da se vratim u drugi set, da ga osvojim. Tada sam rekao sebi, počeo je srpski teniser i dodao:

Onda sam odigrao dva-tri dobra gema u nastavku, u trećem setu, ali onda je on uspeo da podigne nivo svoje igre, u počecima svakog seta, osim u četvrtom. Imao sam svoje šanse, baš u četvrtom gemu. Servirao za set, imao nekoliko set lopti, samo jedan ili dva udarca bi me odvela u peti set. Moglo je da ode i u drugu stranu. Ipak, pokazao je da je veliki šampion, ostati na tom mentalnom nivou i završiti meč na taj način kako je on učinio. Čestitam mu još jednom i nema sumnje da je zasluženo pobedio, imao je Novak samo lepe reči za Nadala.

Novinari su ga potom upitali kroz kakve je emocije prolazio tokom meča, a Đoković je priznao da su ovakvi mečevi posebni, da je dao sve od sebe, ali da je bolji igrač slavio.

Ne želite da znate! Tu je mnogo, mnogo raznih emocija. U ovakvim mečevima, prolazite kroz uspone i padove, što u igri, što emotivno. Dao sam sve od sebe, sigurno da sam mogao i bolje da odigram. Ponosan sam na borbu i što sam ostao u susretu do poslednjeg udarca. Izgubio sam od boljeg igrača danas, imao sam svoje šanse, ali ih nisam iskoristio. To je to, zaključio je Novak Đoković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter