0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screenshot

MAESTRALNA PARTIJA ĐOKOVIĆA: Novak ‘razbio’ Švarcmana, čeka boljeg iz duela Ože-Aljasim – Nadal! (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.22 u 16:15

Srbin je u četvrtfinalu drugog ovosezonskog grend slema!

‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, savladao je Dijega Švarcmana u okviru četvrtog kola Rolan Garosa. Nole je plasman u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske osigurao ubedljivim trijumfom sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:3). Srpskom teniseru je za trijumf na ‘Suzan Lenglen‘ stadionu bilo potrebno dva sata i 17 minuta igre.

Odlično je Novak startovao! Čvrsto od samog početka, slao je Đoković snažne udarce preko mreže. Argentinac je parirao do rezultata 2:1, kada mu je Đoković oduzeo servis. Ubrzo je srpski as stekao još jedan brejk prednosti i na rutinski način priveo prvi set kraju. Švarcman se mučio sa servisom i napravio je čak pet duplih servis grešaka. Morao je omaleni Argentinac da rizikuje prilikom drugog servisa, jer svaki slabiji udarac završavao se vinerom sa druge strane terena.

Nakon 0:30 u prvom gemu drugog dela igre, Novak je ušao u malu krizu. Neretko je Dijego pogađao linije i na taj način nervirao protivnika. Publika je u želji da meč što duže traje stala na stranu Argentinca, pa je to dodatno motivisalo najboljeg igrača na svetu. Uspeo je Švarcman da povede sa 3:0. Nole se tada ‘probudio’, te na najbolji način pokazao zašto je najbolji na svetu. Vezao je šest osvojenih gemova u nizu i poveo sa 2:0 u setovima.

Nastavio je Novak seriju osvajanjem prvog servis gema u trećem setu. Uspeo je na kratko Dijego da se konsoliduje i parirao je do rezultata 2:2 u odlučujućem setu. Novak je tada na prepoznatljiv način slomio otpor 16. tenisera na ATP listi. U prilično laganom ritmu Srbin je slavio sa 6:3.

Najbolji teniser na planeti, koji ujedno i brani titulu na Rolan Garosu, u četvrtfinalu će odmeriti snage protiv boljeg iz duela Feliks Ože-Aljasim – Rafael Nadal. Nema sumnje da je Rafa veliki favorit i da smo blizu novog teniskog klasika u borbi za polufinale, ali rano je za otpisivanje mladog Kanađanina koji zauzima 9. poziciju na svetskoj rang listi. Taj duel na programu je od 16 časova i 15 minuta na centralnom terenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter