0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screenshot

NOVAK SIGURAN PROTIV VAJDINOG PULENA: Bedene je sledeći na redu! (VIDEO)

Objavljeno: 25.05.22 u 18:53

Siguran trijumf najboljeg igrača na planeti!

‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Novak je u drugoj rundi na grend slemu u Parizu bio bolji od Aleksa Molčana iz Slovačke, rezultatom 3:0 (6:2, 6:3, 7:6). Nastavio je Nole u odličnom ritmu na ovosezonskom Otvorenom prvenstvu Francuske, pa će u narednoj rundi igrati protiv Aljaža Bedenea iz Slovenije, koji je bio bolji od Pabla Kuevasa sa 3:1 u setovima.

Nole je diktirao tempo igre tokom celog susreta. Đoković je bio vrlo agresivan, a tome svedoči 40 osvojenih direkntih poena. Srbin je malo grešio u odnosu na rivala. Molčan je zabeležio čak 34 neiznuđene greške, dok je Novak na drugoj strani imao 19 za dva sata i 18 minuta. Uz odlične procente prvog servisa i osvojenih poena nakon istog, Molčan nije imao šanse protiv najboljeg na svetu. Đoković je na sve spomenute parametre uspeo da zabeleži 10 as udaraca.

Molčan, koji sada radi sa Novakovim doskorašnjim trenerom, Marjanom Vajdom, najbolju igru pružio je u trećem setu. Aleks je u ranoj fazi seta izgubio servis gem, ali je uspeo da vrati brejk, kao i sebe u meč. Izgledao je bolje u odnosu na prethodni deo meča, ali Novak je bio na visini zadatka kada je to bilo najpotrebije, u odlučujućem taj-brejku.

Novak će protiv Bedena igrati u petak, a tačno vreme će biti kasnije utvrđeno. Đoković i Bedene su se susretali u tri navrata, a Novak je uvek slavio sa maksimalnim rezultatom, bez izgubljenog seta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter