0
ATP

FOTO: STARSPORT

KRAJINOVIĆ SIGURAN PROTIV HRVATA: Filip zakazao duel sa Ože-Aljasimom!

Objavljeno: 25.05.22 u 17:23

Srpski as se plasirao u treće kolo grend slema u Parizu!

U okviru druge runde Rolan Garosa, Filip Krajinović je sa 3:1 (7:7, 6:2, 5:7, 6:1) savladao hrvatskog tenisera, Bornu Goja. Filipu je za drugi ovosezonski trijumf u prestonci Francuske bilo potrebno tri sata i šest minuta igre.

Veoma napeta borba vodila se u tokom prvog seta, ali Srbin je izašao kao pobednik nakon drame u taj-brejku. Od starta je bilo primetno da je Filip taj koji dominira, koji diktira tempo igre na terenu. Gojo je na momente uspeo da odgovori dobrim udarcima, ali nije imao dovoljno snage da parira 55. igraču na ATP listi. Siguran je Krajinović bio u drugom periodu igre, pa se očekivalo da slavi sa maksimalnim rezultatom.

Usledio je blagi pad koncentracije tokom trećeg seta. Uspeo je hrvatski predstavnik da se domogne brejka i sačuva svoj servis do kraja treće deonice susreta. Krajinoviću je bilo jasno da mora da odigra na najvišem nivou, kako bi obezbedio trijumf i imao što više vremena za odmor. Baš tako se i dogodilo. Briljirao je srpski teniser kada je bilo najpotrebnije i sa ubedljivih 6:1 slavio u odlučujućem setu.

Krajinović će u narednom kolu igrati protiv Kanađanina, Feliksa Ože-Aljasima, koji zauzima 9. poziciju na rang lisiti. Filip i Feliks su do sada igrali pet puta, a Kanađanin vodi sa 3:2 u trijumfima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter