0
ATP

FOTO: STARSPORT

PEH NA OPROŠTAJU OD TENISA: Conga pružio snažan otpor Rudu, povreda sprečila iznenađenje! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.22 u 20:22

Legandarni Francuz nije mogao da sakrije emocije tokom meča, kao i na svečanoj ceremoniji!

U okviru prve runde Rolan Garosa publika u Parizu je imala čast da uživa u duelu Žo Vilfreda Conge i Kaspera Ruda. Legendarni Francuz je poražen od trenutno daleko bolje plasiranog Norvežanina, ali pružio je neverovatan otpor i podsetio na najbolje dane u kojima je ‘leteo’ po terenima širom planete. Conga je zvanično završio karijeru nakon kratke epizode na ovosezonskom grend slemu u Parizu. Rud je nakon preokreta slavio sa 3:1 (6:7, 7:6, 6:2, 7:6) u setovima, posle čak tri sata i 49 minuta velike borbe.

Spektakl je pokvarila povreda domaćeg tenisera. Dogodilo se ono što niko nije priželjkivao. Žo je uspeo da pri rezultatu 2:1 u setovima, i 5:5 u četvrtom periodu igre, oduzme servis rivalu. Rud nije imao rešenje za snažne napade Conge, koji je servirao za 2:2 u setovima. Euforija, navijanje i zvuk trube sa tribina nosio je Francuza napred. I onda…kratak uzdah publike i bolna grimasa na licu. Žo se povredio! Jedva je Conga prebacivao lopticu prilikom servisa, probao je na sve načine, ali bol je bio jači. Nije pomogao ni medicinski tajm-aut.

Videlo se da ni Kasperu nije bilo lako, ali je na profesionalan način odradio posao. Norvežanin, koji je trenutno 8. teniser na ATP listi, nije imao nikakve probleme u odlučujućem taj-brejku u kom je slavio sa 7:0.

Filip Šatrije‘ je postao ispunjen do poslednjeg mesta pred početak ceremonije. Na terenu su se okupili članovi porodice – roditelji, supruga, deca, brat i sestra. Pristizali su prijatelji, kolege i treneri. Svi su bili na nogama. Organizatori su spremili kratak video snimak i pehar kao poklon od Francuske teniske federacije. Prestižno priznanje za Congu mu je uručio Gael Monfis. Francuz je spremio dugačak govor u kojem se obratio svim prisutima, te se zahvalio svakome ko ga je pratio i podržavao.

-Nadam se i da svet može da pronađe mir koji sam ja pronašao danas. Hvala, gospodine tenise, volim te – podvukao je Conga.

Pobeđivao je Žo najbolje na svetu. Dug vremenski period proveo je u društvu 10 najboljih na planeti. Remetio je planove Đokovića, Nadala, Federera... Stigao je do četvrtfinala svih grend slem tunira, neka je igrao u više navrata. U profesionalnoj karijeri je podigao 18 trofeja, a uživao je na svakom odigranom meču. Reprezentaciju Francuske je 2017. godine predvodio do titule Dejvis kup šampione i čuvene ‘Salatare’. Najbolji plasman u karijeri je 5. pozicija na ATP listi. Činjenica je da u eri velike trojke nije uspeo da se popne na sam vrh, ali da bi to sigurno uradio u bilo kojem drugom periodu.

U ime svih iskrenih ljubitelja belog sporta, Žo, hvala ti na svemu! Srećno u penziji legendo!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter