0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screenshot

CONGA: ‘Ovaj meč je bio mešavina svega, poput moje karijere! Kao da je sledio već napisan scenario!’ (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.22 u 22:50

Čuveni Francuz odlazi u penziju!

U okviru prve runde Rolan Garosa publika u Parizu je imala čast da uživa u duelu Žo Vilfreda Conge i Kaspera Ruda. Legendarni Francuz je poražen od trenutno daleko bolje plasiranog Norvežanina, ali pružio je neverovatan otpor i podsetio na najbolje dane u kojima je ‘leteo’ po terenima širom planete. Conga je zvanično završio karijeru nakon kratke epizode na ovosezonskom grend slemu u Parizu. Rud je nakon preokreta slavio sa 3:1 (6:7, 7:6, 6:2, 7:6) u setovima, posle čak tri sata i 49 minuta velike borbe.

Po završetku susreta održana je svečana ceremonija povodom Congine blistave karijere, a Francuz se obratio prisutnima.

– Tokom čitavog meča, i pre, i posle, osećao sam tu veliku emociju. Bilo je neverovatno. Publika me podržavala, dala mi snagu da se borim i upravo to sam uradio. Bio je to dobar meč za mene. Nažalost, nije se završilo kako sam želeo, ali sam ga završio na terenu. Igrao sam baš onako kako sam igrao tokom čitave karijere, išao na loptu i napadao. Biće ovo dobar momenat u mojoj glavi – kazao je Conga, koji se povredio u momentu kada je servirao za 2:2 u setovima.

-Kao i tokom moje karijere i ovaj meč je bio mešavina svega. Kao da je sledio već napisan scenario. Solidan protivnik, povrede, sjajni momenti, sve je to bilo deo i ovog meča i cele moje karijere. Igrao sam protiv sjajnih protivnika, igrao sjajne mečeve. I na kraju bio sam sposoban da se borim protiv solidnog igrača i to je ono što sam želeo i očekivao od poslednjeg meča u karijeri – zaključio je Conga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter