Nikola Ivanovic Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 12.5.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
in , , ,

‘SUDIJE SU DONELE ISPRAVNU ODLUKU’: Sada je sve jasno, ABA liga izdala saopštenje pa otkrila da li je koš Luke Mitrovića bio regularan!

Nema više dileme.

Uspeli su košarkaši Cedevita Olimpije da prirede iznenađenje, pošto su pobedili Crvenu zvezdu u drugom meču polufinalne serije ABA lige rezultatom 88:80.

Ipak, ta utakmica je privukla veliku pažnju u domaćoj javnosti, pre svega zbog nekih sudijskih odluka. Naime, produžetak za crveno-bele izborio je Luka Mitrović koji je postigao koš uz faul u poslednjim trenucima meča.

Sudije su odlučile da se koš prizna, a sada se i ABA liga oglasila saopštenjem:

Prema članu 8-4, ukoliko osoba B faulira osobu A prilikom šuta, a u međuvremenu se oglasi i sirena koja označava kraj meča, sudija je u dužnosti da utvrdi specifikacije putem usporenog snimka, ukoliko je to moguće. Ukoliko se prilikom faula vidi da je na satu ostalo 0.0 sekundi, faul se poništava, te se i koš ne računa, a četvrtina je završena, dok meča nastavlja svojim normalnim tokom. S druge strane, ukoliko sat pokazuje više od 0.0 sekundi u onom trenutku kada je faul načinjen, računa se koš igrača „A“ jer se sat zaustavlja u trenutku faula, dok se igraču „B“ dosuđuje lična greška, uz to što će igrač „A“ imati dodatno slobodno bacanje.

– Igrači nisu dužni da se postavljaju na pozicije kod slobodnih bacanja, a sat se vraća na onoliko koliko je ostalo prilikom faula. Tako da su sudije načinile ispravnu odluku – piše u saopštenju ABA lige.

 

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZAISTA IMPRESIVNE BROJKE: Stanojević odmah iza Tumbakovića po broju trijumfa na klupi crno-belih!

IDE OČEVIM STOPAMA: Sin Van Persija potpisao za Fejenord, mnogi mu predviđaju ogromnu karijeru!