1
AdmiralBet ABA Liga

Nikola Ivanovic Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 12.5.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘SUDIJE SU DONELE ISPRAVNU ODLUKU’: Sada je sve jasno, ABA liga izdala saopštenje pa otkrila da li je koš Luke Mitrovića bio regularan!

Objavljeno: 18.05.22 u 11:53

Nema više dileme.

Uspeli su košarkaši Cedevita Olimpije da prirede iznenađenje, pošto su pobedili Crvenu zvezdu u drugom meču polufinalne serije ABA lige rezultatom 88:80.

Ipak, ta utakmica je privukla veliku pažnju u domaćoj javnosti, pre svega zbog nekih sudijskih odluka. Naime, produžetak za crveno-bele izborio je Luka Mitrović koji je postigao koš uz faul u poslednjim trenucima meča.

Sudije su odlučile da se koš prizna, a sada se i ABA liga oglasila saopštenjem:

Prema članu 8-4, ukoliko osoba B faulira osobu A prilikom šuta, a u međuvremenu se oglasi i sirena koja označava kraj meča, sudija je u dužnosti da utvrdi specifikacije putem usporenog snimka, ukoliko je to moguće. Ukoliko se prilikom faula vidi da je na satu ostalo 0.0 sekundi, faul se poništava, te se i koš ne računa, a četvrtina je završena, dok meča nastavlja svojim normalnim tokom. S druge strane, ukoliko sat pokazuje više od 0.0 sekundi u onom trenutku kada je faul načinjen, računa se koš igrača „A“ jer se sat zaustavlja u trenutku faula, dok se igraču „B“ dosuđuje lična greška, uz to što će igrač „A“ imati dodatno slobodno bacanje.

– Igrači nisu dužni da se postavljaju na pozicije kod slobodnih bacanja, a sat se vraća na onoliko koliko je ostalo prilikom faula. Tako da su sudije načinile ispravnu odluku – piše u saopštenju ABA lige.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter