2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/@kkcrvenazvezda

CEDEVITA SA PENALA NAKON PRODUŽETAKA BOLJA OD ZVEZDE: Nejasan kriterijum odvodi seriju u majstoricu!

Objavljeno: 16.05.22 u 20:41

U najmanju ruku sporno suđenje.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Ljubljani od Cedevita Olimpije rezultatom 76:73 i tako omogućili Slovencima da u Beogradu pokušaju da izbore finale ABA lige. Kriterijum na ovom meču je u najmanju ruku bio sporan, Olimpija je izvela čak 42 bacanja, dok je za goste bilo samo 15, ali realizovala svega pet, a to je uz nekoliko nejasnih odluka sudijske trojke obeležilo su ne previše atraktivan meč u stožicama.

Odlično su Beograđani otvorili meč, šutirali su trojke šest od šest, za maksimalnih 12 poena prednosti u prvoj deonici. Potom nekoliko grešaka crveno-belih vraća domaće na posed zaostatka, pa se na krilima Blažiča i Ogusta utakmica uvodi u egal. Potom staje šut Crvenu zvezdu, dok domaći uglavnom sa linije bacanja uspevaju da poentiraju, pa je samo minimalna prednost bila na poluvrmenu. U nastavku je bila identična slika, crveno-beli nisu mogli da ubace ništa unutar linije 6.75, ali je šut u samoj završnici proradio i uveo meč u neizvesnu završnicu. Ipak, više od toga crveno-beli nisu mogli.

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Edo Murić sa 17 poena, dok je za Zvezdu najbolji bio Dobrić sa 15, odnosno Volters sa 14 poena i šest skokova. Treći meč se igra u Beogradu.

 

 

0
0

2 Komentara

  1. Šutirali su bacanja jer ih prebiše. Koš i dodatno bacanje posle isteka vremena. Strašno, u bg bolje da ne dolaze, ne mogu nikad da pobede

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter