0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

STANKOVIĆEVI PULENI ISPISALI ISTORIJU: Niko nikad kao oni!

Objavljeno: 12.05.22 u 15:49

Meč za pamćenje!

Furiozni početak utakmice protiv Novog Pazara ostaće upisan zlatnim slovima u slavnoj istoriji Crvene zvezde, jer je ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Stanković uspela da u intervalu od 17 minuta postigne pet pogodaka, što nikada nijednoj generaciji kluba sa Marakane do sada nije pošlo za rukom. Takođe, ovo je i najubedljivija pobeda nad nekim Superligašem u kup takmičenjima, u istoriji kluba.

FOTO: Starsport

El Fardu Ben je načeo mrežu gostiju u šestom minutu posle sjajne lopte Pavkova, a u 12. minutu i Ohi Omojuanfo se upisao u strelce pogotkom sa bele tačke. Već u 15. minutu na semaforu je stajalo 3:0 kada je pogodio Pavkov, a pet minuta posle njega se Ohi ponovo upisao u strelce. Mrežu rivala pogodio je Mirko Ivanić u 23. minutu i zbog toga će utakmica protiv Novog Pazara ostati zlatnim slovima upisana u Zvezdinoj istoriji, jer nijednoj generaciji nije uspelo da u intervalu od 17 minuta postigne pet golova!

FOTO: STARSPORT

Do kraja utakmice, videli smo prvenac, potom i još jedan gol Nikole Stankovića, a priliku da oseti kako je to postići pogodak u dresu Crvene zvezde imao je i Petar Stanić, čime je postavljen konačan rezultat 8:0. Ipak, to nije najubedljivija pobeda u istoriji Crvene zvezde kada je reč o kup takmičenjima, ali je sa najvećom razlikom kada govorimo o duelima sa Superligašima u najmasovnijem takmičenju. Ubedljivije su pobeđivali u tom trenutku niželigaše – Mladost Podgoricu 10:1 (sezona 1998/99, Drulić 4, Gojković 3, Aćimović 2 i Bunjevčević), Velež Mostar 9:0 (1954/55, Mitić 4, Spajić 4 i Đajić) i Hajduk Lion 9:0 (1997/98, Jovičić 3, Škorić 2, Georgijevski, Ognjenović, Gojković i Drulić).

FOTO: STARSPORT

Kada je reč o nacionalnim šampionatima, najubedljiviju pobedu Crvena zvezda je ostvarila rezultatom 9:1 i to tri puta: Vardar (1957/58, Tasić 3, Kostić 2, Šekularac 2, Toplak i Mitić), Sloboda iz Tuzle (1980/81, Borovnica 5, Blagojević, Petrović, Repčić i Janković), Napredak (2000/01, Lerinc 2, Jelić 2, Pjanović, Lalatović, Drulić, Aćimović i Mirković). Trijumf nad klubom iz Kruševca je i najubedljiviji u 21. veku u Superligi, dok se sinoćnji rezultat sa Novim Pazarom, izjednačio sa utakmicom sa Trepčom iz sezone 2019/20 (Simić 4, Van la Para, Vulić, Vukanović i Tomane) kao najveća pobeda u ovom veku u kup takmičenjima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter