0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Aleksandar Dzikic Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘MORAMO FIZIČKI DA ODGOVORIO NA IGRU PARTIZANA’: Džikić ‘spušta loptu’ pred dolazak u Beograd, od svojih košarkaša traži samo jedno!

Objavljeno: 10.05.22 u 15:32

Danas od 19 časova Budućnost počinje polufinalnu seriju ABA lige gostujući Partizanu u prvom meču.

Na pres konferenciji povodom početka polufinalne serije medijima su se obratili Marko Jagodić-Kuridža i Aleksandar Džikić.

Generalno, ovo što je rekao Marko, želeo bih da svi tako razmišljamo. Došli smo do polufinala, slavili smo protiv FMP-a 2:0 gde je bilo dobrih momenata, kao i problema što je i normalno. Mislim da je naš protivnik bio stvarno kvalitetan. Što se tiče polufinala, na ovom nivou ne možeš da očekuješ utakmice koje neće biti zahtevne. Prvo ću ponoviti ono što je Kuridža rekao, moramo fizički da odgovorimo na igru Partizana. Na njihov presing, na njihovo trčanje, na njihov intezitet, na njihovu skok igru, pogotovo igrača na pozicijama 3, 4 i 5 gdje su „ogromni“ – rekao je Džikić i potom dodao:

To ne može biti posao jednog igrača, ne može biti posao neke „linije“, tipa centarske linije ili slično. To mora da bude posao kojim se bavi cela ekipa. To su preduslovi da sa svakim protivnikom, pa i sa Partizanom budeš u utakmici. Sve ostalo zavisi i zasniva se na onome šta ćemo da uradimo na tom delu. Znamo da će biti pritiska preko celog terena, da su tokom sezone pokazivali organizovanije pritiske u vidu zonskog presinga, pokazali su u Evrokupu i neke kombinovane varijante. Mi ćemo pokušati da se za sve to spremimo ali da ne menjamo ono što nas je dovelo do ovde. Mi smo u Aba ligi tim sa najmanje izgubljenih lopti i sa najviše šutiranih slobodnih bacanja. Mi ćemo pokušati da nastavimo sa takvim načinom igre. Računam da igrači odu u Beograd čiste glave. Da odu sa samo jednom idejom u glavi, da odemo da se takmičimo, to je sve što se traži. Na ovom nivou pričati o motivaciji i imerativima, mislim da je nepotrebno. Ili imaš to u sebi ili nemaš. Ili jesi ili nisi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter