0
AdmiralBet ABA Liga

Marko Jagodic Kuridza (L) and Zach LeDay Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

MARKO JAGODIĆ-KURIDŽA GOVORIO PRED PARTIZAN: Oni su pod većim pritiskom!

Objavljeno: 09.05.22 u 20:15

Polufinale ABA lige sutra na programu!

Polufinale Jadranske lige između košarkaša Budućnosti i Partizana počinje sutra, a crno-beli će ugostiti rivala iz Podgorice u prvom meču polufinalne serije. Partizan je favorit, ali to ne obezhrabruje plavo-bele, a jedan od najiskusnijih košarkaš Podgoričana, Marko Jagodić-Kuridža, podelio je svoja očekivanja sa medijima.

„Na početku sezone cilj je bio plasman u polufinale plej-ofa u ABA ligi. Stigli smo do njega. Međutim, to ne znači da smo rekli sve što smo imali. Očekuju nas dueli sa Partizanom, a svi u ekipi smo svesni kakav nas posao i kakav nas rival očekuje. Ono što je primarno u seriji koja sledi je da na čvrstinu rivala odgovorimo istom merom. Partizan je ima dovoljno vremena da se oporavi od poraza u duelu sa Bursom i sigurno je da će seriju odigrati sa mnogo energije, agresivnosti i čvrstine”, naglasio je Marko Jagodić Kuridža, pa nastavio:

„Navijači su uvek vetar u leđa, kada igraš u svojoj dvorani. Što se nas tiče, ambijent u kojem ćemo igrati će biti dodatni motiv da pružimo maksimum u oba smera.  Imamo u ekipi dosta iskusnih igrača i ne smemo da dozvolimo da nas poremeti velika podrška koju će imati naš rival“.

Jagodić Kuridža je nastavio sa izlaganjem:

„U ovoj seriji igrači Partizana imaju veći pritisak, imaju prednost domaćeg parketa, imaju imperativ da stignu do finala. S druge strane, mi imamo imperativ da odigramo na izuzetno visokom nivou u oba smera, da seriju učinimo neizvesnom i dramatičnom, da stignemo do situacije u kojoj će jedna lopta odlučivati o plasmanu u finale. U tom slučaju, ta jedna lopta može da završi u našim rukama“, zaključio je Kuridža.

Prvi duel je na programu 10. maja, meč u Podgorici pet dana kasnije, a eventualni treći duel još uvek nije zakazan. Partizan je šestostruki šampion takmičenja, dok je Budućnost jednom dizala pehar regionalne lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter