0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

DŽIKIĆ POSLE PLASMANA U POLUFINALE: ‘Protiv njih bez opterećenja, Partizan ima ulogu favorita’

Objavljeno: 05.05.22 u 09:52

Trener Budućnosti je ulogu favorita prepustio bivšem klubu.

Košarkaši Budućnosti su sinoć savladali FMP u Železniku i sa 2:0 u seriji obezbedili plasman u polufinale plej-ofa ABA lige, gde će igrati protiv Partizana.

Trener gostiju Aleksandar Džikić je istakao u prvi plan odličnu ekipu Nenada Stefanovića.

– Utakmica je bila teška, kao i sve sa njima ove sezone. Ne znam da li neko može da protiv FMP-a, kada je kompletan kao večeras, igra ‘siguricu’, da će na tvoj talenat da se preda. Od tog posla nema ništa. Da bi dobio njih, moraš da izjednačih njihovu želju, a u trenucima kada smo to radili, bilo je u redu, kada nismo, nije bilo, rekao je Aleksandar Džikić.

Za Podgoričane je ključan bio kraj treće i početak poslednje deonice kada su serijom 11:0 prelomili utakmicu.

– Verovatno nas je serija krajem treće četvrtine vratila u igru. Malo sam izmešao petorku, nastupala je neka koja ne nastupa često i odosmo u polufinale ABA lige, gde su nas svi očekivali po ‘difoltu’. Mnogo mi je drago što smo igrali ovako protiv FMP-a, samo da pokažemo da je odluka o proširenju plej-ofa sigurno ispravna, naglasio je trener Podgoričana.

FOTO: Starsport

Džikić ističe da je cilj za ovu sezonu ispunjen, ali to ne znači da će njegov tim odustati.

– Igramo sa Partizanom, videćemo šta će dalje i kako biti. Uradili smo ono što smo planirali pred sezonu, sada smo bez opterećenja.

Na pitanje šta znači to bez opterećenja, Džikić je objasnio:

– Bez imeprativa pobede. U našem polufinalnom paru je jasno na kome je imperativ. Na nama nije sigurno, iz svima dobro poznatih razloga. Gotovo sam siguran da možemo bolje protiv Partizana, naročito zbog psihološkog dela utakmica sa FMP-om, na kojima smo jasno bili favoriti, zaključio je bivši trener Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter