1
Evroliga

FOTO: Olympiacos B.C. @olympiacosbc/ Twitter screenshot

DURENT POSMATRAO SA TRIBINA: Olimpijakos srušio Monako i obezbedio učešće na F4 u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.22 u 22:50

Trijumf grčkog velikana!

U odlučujućoj petoj utakmici četvrtfinala Evrolige, košarkaši Olimpijakosa su ugostili Monako. Susret u Pireju završen je trijumfom domaćina rezultatom 94:88. Crveno-beli su pobedom obezbedili učešće na Fajnal-foru u Beogradu.

Baš kao u prethodnim mečevima ove serije, publika je posmatrala izuzetno neizvesnu utakmicu. Specijalan gost u Grčkoj bio je Kevin Durent, koji je odlučio da pogleda i drugi u nizu susret dve ekipe. Prilično izjednačen odnos snaga tokom prvog dela igre, ali gosti su bili za nijansu uspešniji. Monako je u dvorani ‘Mira i prijateljstva‘ stekao sedam poena prednosti pred veliku pauzu (41:48).

Iskustvo je prevagnulo na stranu Olimpijakosa u nastavku utakmice. Nakon prilično izjednačene treće četvrtine (25:22), crveno-beli su bili fantastični u odlučujućoj deonci koju su rešili u svoju korist sa 28:18.

Ekipu iz Pireja je do pobede predvodio Šakil Mekisik sa 18 postignutih poena, dva skoka i dve asistencije. Pratio ga je Tomas Volkap sa 17 poena, jednom uhvaćenom loptom i dva uspešna dodavanja. Dorsi je dodao 16, a Slukas 15 poena.

U sastavu Monaka briljirao je Majk Džejms sa 24 ubačena poena, četiri skoka i 10 uspešnih dodavanja.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter