0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

‘KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE NIJE PRIVATIZOVANA’: Žestok odgovor, evo šta je rukovodstvo KLS poručilo Ostoji Mijailoviću!

Objavljeno: 30.04.22 u 21:52

U toku dana, odjeknula je vest da je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailoović istakao da nije zadovoljan načinom na koji se vodi Košarkaška liga Srbije.

Prvi čovek ‘parnog valjka’ rekao je da Partizan neće igrati KLS ukoliko bude došao u situaciju da klub neko primorava da igra finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani.

Sada, stigao je odgovor. Predsednik UK KLS, Darko Jovičić i direktor takmičenja KLS, Aleksandar Grujin izdali su saopštenje koje vam prenosimo u celosti:

FOTO: KLS

– Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način, putem medija, odgovori na navode predsednika KK Partizan kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu.

Odredbe statua UK KLS se ne odnose na određivanje formata takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može ni biti prekršen. Skupština Košarkaške lige Srbije, u čijem radu učestvuje i KK Partizan, pre početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja i Propozicije takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja, kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS doneli odluku o kalendaru, a da se prvenstvo domaćeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Propozicijama takmičenja KLS (član 5. stav 6. „Prednost domaćeg terena u plej-ofu utvrđuje se nma osnovu sledećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS).

Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige, da svoj plej-of proširi, koju je KK Partizan podržao. Ističemo i to da predlog KK Partizan da se završnica KLS igra po sistemu Fajnal fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsedništva UK KLS.

Napominjemo da Košarkaška liga Srbije nije „privatizovana“ kako navodi gospodin Mijailović, već da podjednako pripada svim klubovima članovima UK KLS. Sve odluke u okviru KLS se donose većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj KLS je da svim učesnicima takmičenja omogući isti tretman, kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što KK Partizan to ne prepoznaje – stoji u saopštenju koje su potpisali predsednik UK KLS, Darko Jovičić i direktor takmičenja KLS, Aleksandar Grujin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter