0
Košarka

Ostoja Mijailovic KSS kosarkaski savez srbija 11.1.2022. Srbija, Beograd (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

OSTOJA MIJAILOVIĆ ŠOKIRAO SVE: Partizan se povlači iz takmičenja!

Objavljeno: 30.04.22 u 11:24

Ovo niko nije očekivao!

Prvi čovek KK Partizan – Ostoja Mijailović nezadovoljan je načinom na koji se vodi Košarkaška liga Srbije.

‘Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja.’ – rekao je Ostoja u razgovoru za Sportski Žurnal i potom prokomentarisao da nije siguran da li će klub nastupiti u KLS-u.

FOTO: KK Partizan

‘U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb… Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati.’

FOTO: KK Partizan

O Partizanu u Evroligi naredne sezone rekao je:

‘Partizan svakako neće odlučivati o tome. Ako nas budu pozvali, mi taj poziv nećemo odbiti. Ali, kao Partizan ništa nećemo tražiti. Već sam nekoliko puta rekao da mi je jako žao zbog svega što se dešava između Rusije i Ukrajine. Imamo jako dobre odnose sa CSKA, sa njihovim menadžmentom, imamo i kontakte sa drugim klubovima koji su isključeni. Mislim da je dosta nepravedno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto da uradimo. Od te njihove štete mi ne očekujemo ništa.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter