0
Evrokupovi

FOTO: Feyenoord Rotterdam @Feyenoord/ Twitter

FEJENORD ‘SRUŠIO’ MARSEJ: Manćini pomogao Lesteru da remizira! (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.22 u 23:23

Završene su prve polufinalne utakmice Lige konferencija!

U nekim momentima susreta, fudbaleri Lestera su žargonski rečeno imali i više od igre. Roma je u Engleskoj igrala na svoj način, u prepoznatljivom stilu Žozea Murinja. Uspela je Vučica da odigra na rezultat. Duel na ‘King Pauer‘ stadionu završen je rezultatom 1:1.

Engleski tim je posed lopte ubedljivo imao na svojoj strani. Domaćin nije žurio u izgradnji akcija, ali uputio je značajno veći broj udaraca u odnosu na protivnika. Lester je šutirao u 14 navrata, a samo u dve situacije su pogodilu okvir gola. Roma je za nešto više od 90 minuta igre zapretila samo četiri puta.

Gosti su uspeli da iznenade i povedu u 15. minutu meča. Nikola Zalevski je uputio odličan pas u srce šesnaesterca. Lorenco Pelegrini je prihvatio loptu, pa je na elegantan način poslao u sredinu gola domaćeg sastava.

Roma je kao po običaju bila izuzetno disciplinovana u defanzivi. Ipak, nije imala dovoljno sreće Vučica da se na ‘Olimpik‘ vrati sa celim plenom. U pokušaju da preseče akciju rivala, Đanluka Manćini je zatresao sopstveno mrežu u 67. minutu meča.

Nema sumnje da sve ljubitelje fudbala očekuje pravi spektakl za sedam dana u glavnom gradu Italije.

Drugi polufinalni susret doneo je veliko iznenađenje. Fejenord je pred svojim navijačima u Roterdamu uspeo da porazi francuskog velikana, ekipu Marseja. Domaćin je slavio sa 3:2. Bilo je ovo veče Sirila Desersa na ‘Dej Kampu‘.

Nigerijac je doveo domaće u vođstvo već u 18. minutu! Usledilo je veliko slavlje na tribinama, a samo dva minuta kasnije viđena je prava erupcija oduševljenja. Asistent kod prvog pogotka, Luis Sinistera, sada je matirao iskusnog čuvara mreže gostujućeg tima i tako duplirao prednost Holanđana.

Uspeo je tim sa ‘Velodroma‘ da izjednači već do velike pauze. Najpre je pogodio Dieng u 28. a potom je Gersonu pripalo zadovoljstvo da ućutka ceo stadion u Roterdamu. Igrao se 40. minut kada su gosti poravnali rezultat.

Desers je postao noćna mora za defanzivce Marseja! Nigerijski napadač je pitanje pobednika rešio pogotokom u 46. minutu!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter