0
Evropske lige

FOTO: Manchester United @ManUtd/ Twitter

DERBI BEZ POBEDNIKA: Ronaldo spasao Junajted od novog poraza, asistencija Matića! (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.22 u 22:52

Alonsov pogodak nedovoljan za osvanje celog plena!

Derbi 37. kola nacionalnog prvenstva Engleske odigran je na stadionu ‘Old Traford‘. Fudbaleri Mančester junajteda ugostili su Čelsi. Utakmica je završena bez pobednika, rezultatom 1:1.

Čelsi je bio bolji rival tokom svih 90 minuta igre, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Gosti su kontrolisali posed lopte, uputili čak 21 udarac ka golu Junajteda, ali ekipa iz Mančestra je uspela da izbegne novi poraz. Gotovo bezopasan bio je domaćin u odnosu na izabranike Tomasa Tuhela. Junajted je šutirao samo šest puta, dok je u tri navrata lopta išla u okvir gola.

Na prvi gol čekalo se sve do 60. minuta susreta. Kante je dobio loptu na sredini terena, proigrao je Aspilikuetu, a on je uposlio Risa Džejmsa. Mladi as ekipe iz Londona je centrirao u srce kaznenog prostora, Haverc je zakočio loptu koja je stigla do Markosa Alonsa, koji je istu prosledio u mrežu.

Odgovor Junajteda usledio je 12 minuta kasnije. Nemanja Matić je ukrao loptu na polovini gostujućeg sastava, pa je na sjajan način uposlio Kristijana Ronalda. Portugalac je rutinski završio akciju i postavio konačanih 1:1.

Nakon remija Čelsi ostaje trećeplasirani tim na tabeli Premijer lige, a sve su manji izgledi da će neko uspeti da prestigne ekipu iz Londona. Mančester junajted vodi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona, ali šanse za plasman u elitno takmičenje su sve manje iz kola u kolo. Rangnikova ekipa sada sauzima 6. poziciju, sa pet bodova manje i dve utakmice više u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter