0
Košarka

Bogdan Bogdanovic Okupljanje kosarkasa, KSS, Kosarkaska reprezentacija Srbije, Beograd, Srbija 18.7.2019. Jul 18. 2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BOGDANOVIĆ UŠAO U ISTORIJU ATLANTE: ‘Volim ovo mesto – publika poludi i da mi energiju’

Objavljeno: 23.04.22 u 09:28

Srpski košarkaš odigrao je sjajan meč.

Bogdan Bogdanović i Trej Jang su kreirali veliki preorket Atlante za prvi trijumf u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa NBA lige protiv Majami Hita, u kojoj je sada rezultat 2:1 u korist Hita.

Srpski reprezentativac je za 32 minuta postigao je 18 poena, uz osam skokova i šest asistencija, a pogodio je četiri trojke i ušao u istoriju franšize. Nakon što je i u prethodnom meču postigao pet trojki, on je prvi igrač sa klupe koji je u dve vezane plej-of utakmice Hoksa postigao četiri ili više trojki.

– Sve ove male akcije, blokovi, ukradene lopte, defanzivni skokovi i, takođe, trojke. Osećam kad god se podignem na šut za tri poena, ova publika poludi i da mi energiju. Daje mi dodatnu snagu i to se prenosi na ceo tim. Pogotovo kada pogodim trojku, volim ovo mesto, volim kako publika reaguje. Mislim da svi to vole, rekao je Bogdanović posle utakmice.

Takođe, Bogdan je upao u odabrano društvo gde se pridružio Majku Bibiju, Mukiju Blajloku, Polu Milsapu i Treju Jangu kao još jedan važan igrač Atlante još od 1997. godine koji je u plej-ofu upisao šest asistencija samo u prvom poluvremenu.

Hoksi su nakon dva uvodna poraza u gostima smanjili na 2:1, a priliku da se u potpunosti vrate u život imaće u noći između nedelje i ponedeljka po srednjoevropskom vremenu, takođe pred svojom publikom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter