1
Domaći fudbal

FOTO: FK Proleter

PRAVO IZ RAĐEVCA NA KLUPU PROLETERA: Zumbul Mahalbašić na klupi tima sa Slane bare!

Objavljeno: 22.04.22 u 12:13

Novo ime na čelu Superligaša!

Novi šef stručnog štaba fudbalskog kluba Proleter je Zumbul Mahalbašić. On je na klupi  zamenio Dušana Bajića i do kraja sezone predvodiće tim sa novosadske Slane bare.

„Trenersku karijeru sam započeo 2015. godine kao pomoćnik u prvoligašu
Loznici, zatim sam dve godine predvodio jedan amaterski klub u Švajcarskoj. Po povratku na ove prostore bio sam trener u dva prvoligaša iz Republike Srpske – FK „Janja“ i FK „Zvijezda 09“, nakon čega dobijam poziv Milana Đuričića da budem deo njegovog stručnog štaba u Radničkom iz Niša. Prethodne sezone bio sam prvi pomoćnik Davoru Berberu na klupi Novog Pazara kada smo izborili opstanak u Superligi. Poslednji klub u kojem sam radio kao trener pre dolaska u Proleter bio je srpskoligaš „Rađevac“ iz Krupnja“.

FOTO: FK Proleter

Doskorašnji trener narandžastih se potom nadovezao.

„Spadam u red mlađih trenera i smatram da je klupa Proletera pravi izbor. Ceo stručni štab na čijem sam čelu i koji je ostao isti, daće sve od sebe kako bi klub na kraju sezone izborio opstanak u Superligi. Iako sam pratio utakmice Proletera još upoznajem igrački kadar, ali to neće biti prepreka kako bi ostvarili zacrtan cilj“.

Nedavno je smenjen Dušan Bajić, a zajedno sa njim su klub napustili pomoćni trener Nemanja Miljanović i kondicioni trener Marko Kuridža. Proleter je trenutno u grčevitoj borbi za opstanak, nalaze se u plej-aut zoni, na šestoj poziciji, sa dva boda više od Metalca i Pazara ispod crte, koja im omogućava da opstanak traže preko baraža.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter