0
Ostali sportovi

Andrija Prlainovic i Milica Mandic Damir Mikec Proslava i docek olimpijaca ispred skupstine grada olimpiske igre 10.8.2021. foto: Srdjan Stevanovic / STARSPORT

POGINUO POZNATI UKRAJINSKI SPORTISTA U RATU: Bio je dobar prijatelj osvajača medalje iz Tokija!

Objavljeno: 22.04.22 u 16:20

Tužne vesti stižu!

Napad Rusije na Ukrajinu traje već gotovo puna dva meseca, a pore infrastrukturne štete, u zemlji na obali Crnog mora izgubljeni su i mnogi životi na obe strane. Potvrđeno je da je ukrajinski sportista Ivan Oleksandrovič poginuo, a bio je međunarodni šampion u streljaštvu, osvajač brojnih medalja na najvećim svetskim. takmičenjima.

– Dana 20. aprila, tokom žestokih borbi u Borislavskom okrugu Hersonske oblasti, poginuo je Ivan Oleksandrovič, majstor sporta Ukrajine, internacionalni šampion u streljaštvu, višestruki šampion, pobednik Evropskih prvenstava i osvajač brojnih medalja. Živeo je u Marganecu. Večna ti slava. Zapamtićemo. Nećemo oprostiti – navodi se na sajtu Streljačkog saveza Ukrajine.

Foto: Instagram/damir_mikec

Od Ivana se oprostio i srpski sportista Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u Tokiju, koji mu je bio prijatelj.

– Počivaj u miru, naš voljeni Ivane – napisao je Mikec uz fotografiju Ivana iz rata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter