0
Fudbal

Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Juznoj Africi 2010.Srbija Vs. Farska Ostrva.Nemanja Vidic, left and Dejan Stankovic, right.Beograd, 09.06.2008..foto: Srdjan Stevanovic ©

VIDIĆ MEĐU NAJBOLJIH 100 FUDBALERA OVOG VEKA: Da li je srpski štoper ipak prenisko!?

Objavljeno: 08.04.22 u 23:07

Laskavo priznanje za defanzivca!

Britanski list “Four Four Two” napravio je listu sastavljenu od 100 najboljih fudbalera u 21. veku. Na ovom spisku našao se samo jedan srpski internacionalac, a reč je o legendi Mančester Junajteda Nemanji Vidiću. Srbin je zauzeo relativnu nisku 60. poziciju na listi, a najviše zahvaljujući nastupima na Old Trafordu gde je igrao od 2006. – 2013.

Osvojio je Ligu Šampiona, kao i pet titula Premijer lige, što bi sa raznim kupovima značilo da je Srbin u Mančesteru podigao čak 15 trofeja.

Što se tiče samog vrha liste tamo je na njeno čelu najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi, dok je drugi Portugalac Kristijano Ronaldo. Na trećoj poziciji, iza Mesija i Ronalda, nalazi se Andreas Inijesta, potom njegov dugogodišnji saigrač Ćavi, a zatim slede Ronaldinjo, Zidan, Anri, Nojer, Kaka i Suarez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter