0
Evrokupovi

FOTO: Real Madrid C.F. @realmadrid

FRANCUZ JE KRALJ EVROPSKOG FUDBALA: Benzema srušio aktuelne šampione sa het-trikom! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.22 u 22:58

Šest golova na prethodne dve utakmice u Ligi šampiona postigao je iskusni golgeter!

Snažan dugotrajan pljusak pobrinuo se da dodatno oteža uslove za igru fudbalerima Čelsija i Reala, koji su odmerili snage u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona. Kralj je ‘srušio’ aktuelnog šampiona Evrope u Londonu, dok zasluge za takav podvig pripadaju neverovatnom Karimu Benzemi. Real je slavio rezultatom 1:3.

Odani vojnik madridskog velikana novim het-trikom doneo je trijumf svojoj ekipi na ‘Stamford Bridžu‘. Nezaustavljivi Francuz je još jednom pokazao da i sa 34 godine sa lakoćom igra protiv najboljih defanzivaca na planeti. Nisu domaći imali rešenje za Benzemu, koji od 2009. godine predvodi ofanzivu Madriđana.

Prvo pravo uzbuđenje dogodilo se u 10. minutu derbija ove faze elitnog takmičenja. Sjajna akcija Reala završena je udarcem Vinisijusa. Brazilac je dobio loptu unutar šesnaesterca , snažno je šutirao, ali pogodio je prečku.

Bilo je jasno da kiša koja je padala snažnim intezitetom stvara dodatne probleme čuvarima mreže, pa veliki broj šuteva na obe strane nije iznenađenje. Pokušavali su igrači oba tima da iznenade protivničke golmane.

Žuti karton u 14. minutu zaradio je štoper španskog tima, Eder Militao, koji će zbog javne opomene propustiti revanš utakmicu na ‘Santijago Bernabeu‘.

Tibo Kurtoa je briljirao protiv bivšeg kluba! Fantastični Belgijanac bio je ozbiljna prepreka za napadače Čelsija. Snažan šut Risa Džejmsa iz slobodnog udarca ulepšao je gotovo savršenom reakcijom u 15. minutu meča.

Sačekao je Karim Benzema svojih pet minuta, pa potom ponovo očarao sve ljubitelje fudbala širom planete. Kapiten kraljevskog kluba zatresao je mrežu domaćeg tima u 21. minutu, vrlo efektnim pogotkom glavom sa skoro 11 metara udaljenosti. Odlična akcija gostiju završena je saradnjom dvojca Vinisijus – Benzema.

Nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje! Ponovo se u centru pažnje našao Benzema. Luka Modrić je sa desnog boka uputio kvalitetan centaršut u kazneni prostor, Karim se na fascinantan način izborio za poziciju pored defanzivaca Čelsija, uhvatio Mendija na krivoj nozi i glavom prosledio loptu u mrežu.

Već tada je Tomasu Tuhelu bilo jasno koliko zahtevan posao očekuje njegove izabranike, te da su šanse za prolazak smanjene na minimum. Čelsi je pokušavao da se približi golu Madriđana, ali defanzivna linija gostiju izgledala je vrlo organizovano.

Malo je nedostajalo da Dani Karvahal reši pitanje pobednika u 33. minutu. Da je desni bek bio malo precizniji u petercu, bila bi to uvertira za propast Čelsija. Ipak, sreća je ovog trenutka pogledala tim iz engleske prestonice.

Nije Vinisijus Žunior jedini stranac koji se istakao na terenu. U dresu Čelsija imao je Tijago Silva svetlih trenutaka. Brazilski defanzivac je u 38. minutu bio najviši u skoku nakon udarca iz ugla, pa je sa bele tačke loptu poslao direktno u prečku.

Navijači Čelsija su ponovo dobili razlog za veru u preokret! Žoržinjo je poslao maestralan centaršut u kazneni prostor, najbrže je do lopte stigao Kai Haverc, koji je istu glavom prosledio iza leđa Kurtoe u 40. minutu. Nemac može da se pohvali činjenicom da je jedini savladao vrlo raspoloženog Belgijanca.

Tek što je počelo drugo poluvreme, a Mendi je već uspeo da kiksne! Benzema je iskoristio grešku golmana Čelsija i postigao je šesti pogodak na dve utakmice u Ligi šampiona.

Čelsi je bio opasan u nastavku meča. Daleko od toga da domaćin nije pokazao kvalitet, ali nisu imali rešenje za raspoloženog Kurtou. Aspilikueta je već video loptu u mreži u 50. minutu, ali Tibo je ponovo oduševio navijače Reala. Zaslužio je čuvar mreže ovacije.

Za 120 sekundi, u periodu od 68. do 70. minutu, ređale su se prilike za Čelsi. Najpre je nakon skoka neprecizan bio Romelu Lukaku, a potom je sjajnu priliku propustio Mejson Maunt. Do kraja meča ozbiljnije su pretili Ris Džejms i Hakim Ziješ.

Demantovali su Madriđani još jednom sve kritičare. Ponovo su izabranici Karla Anćelotija izmamli osmehe na licu svojih obožavatelja i pokazali da su ozbiljan kandidat za šampionski naslov na svim frontovima.

Revanš utakmica na programu je za sedam dana, na stadionu ‘Santijago Bernabeu‘ u glavnom gradu Španije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter