0
Evropske lige

FOTO: waynerooney/Instagram

‘ZVAO ME JE FERGUNSON, REKAO SAM MU DA OD*EBE’: Runi je ovom izjavom šokirao englesku javnost, pa otkrio zbog čega se kasnije predomislio i potpisao za ‘crvene đavole’!

Objavljeno: 28.03.22 u 14:24

Čuveni napadač Vejn Runi osvrnuo se na početak karijere.

Legendarni as Mančester junajteda, Vejn Runi, svojevremeno je važio za jednog od najboljih fudbalera na svetu, a još kao mlad igrač je obećavao, pa nije ni čudno što je Ser Aleks Fergunson još tada želeo da ga dovede na ‘Old Traford’.

Ipak, poznato je da je Runi veliki navijač Evertona, pa zbog toga nije želeo kao klinac da pređe u Mančester.

– Ser Aleks Ferguson je želeo da me dovede kada sam imao 14 godina. Razgovarao je telefonom sa mojim roditeljima. Rekli su: ‘Aleks je na telefonu, Mančester junajted želi da te dovede.’ Rekao sam: ‘Reci mu da odje*e. Želim da igram za Everton’ – rekao je Runi u razgovoru za ‘San’, i potom dodao:

– Kako je vreme odmicalo, znamo sam da moram da igram za Aleksa Fergusona. Razlog zašto sam potpisao za Junajted bio je Ferguson – istakao je Runi.

Runi je u Mančester prešao sa 18 godina, u transferu ‘teškom’ 30 miliona funti. Ostavio je veliki trag na ‘Old Trafordu’, sa ‘crvenim đavolima’ je osvojio pet Premijer liga, jednu Ligu šampiona, FA kup i dva Liga kupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter