0
Ostali sportovi

FOTO: SSS

NA POTEZU SU SENIORI: Nastavlja se Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 24.03.22 u 14:52

Srbija nastupa u puno sastavu!

Posle dva dana pauze, dani streljaštva u norveškom gradiću Hamaru se nastavljaju. U utorak je u hali „Vikinški brod“ završen juniorski šampionat Starog kontinenta vazdušnim oružjem, na kome je srpska reprezentacija osvojila četiri medalje, a u petak na istom mestu startuje Evropsko prvenstvo za seniorke i seniore.

Srbija će na seniorskom EP nastupiti u punom sastavu. U sve četiri discipline imaćemo po tri takmičara (takmičarke). Program je identičan kao i na juniorskom prvenstvu.

Petak će biti prepun događajima, jer biće održane i kvalifikacije i finala u sve četiri pojedinačne discipline. Prvi takmičarski dan počinje u 10.15 kvalifikacijama u nadmetanju vazdušnom
puškom za žene. Tačku na sutrašnji program staviće osmorica strelaca koji se budu plasirali u
finale vazdušnim pištoljem u muškoj konkurenciji. Ovo finale se, po satnici, završava oko 20.40.
Sutra će na vatrenu liniju izaći oko 250 takmičara.

Najmasovnija disciplina biće vazdušna puška  za žene, u kojoj će se za osam mesta u finalu boriti 71 dama iz 29 zemalja. Pištoljem će se u  kvalifikacijama nadmetati 61 muškarac i 56 žena, a  puškom u muškoj konkurenciji će finale ciljati 51 strelac. Međutim, ukupan broj učesnika u svakoj disciplini je nešto veći od navedenih cifara. Jedna zemlja može da prijavi najviše trojicu reprezentativaca u konkurenciji za finale, ali u kvalifikacijama će sutra startovati i strelci koji se neće boriti za finale. Oni će skupljati bodove za rang liste.

U subotu će biti održana nadmetanja miks parova, a u nedelju ekipna takmičenja.

-Teško je prognozirati, ali činjenica je da su naši strelci u dobroj formi. Pripreme za Evropsko prvenstvo su odradili po planu, a ohrabrenje su i dobri rezultati na prva tri međunarodna takmičenja ove godine, na Gran pri turnirima u Rušama i Osijeku i na Svetskom kupu u Egiptu – kazao je pred put Dragan Donević, šef stručnog štaba.

Tim Srbije

Seniori, puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92).

Seniori, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda).

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Brankica Zarić (Novi Sad 1790), Jasmina
Milovanović (Akademac).

Seniorke, puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Teodora
Vukojević („Čika Mata“)

Vođa puta je Dragan Marković, sportski direktor SSS, a uz njega, u trenerskom timu seniorske selekcije su i Dragan Donević, šef stručnog štaba, Goran Mikec, Jelena Arunović i Stevan Pletikosić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter