0
Evroliga

Euroleague, evroliga, Crvena Zvezda- Monaco Monako 3.2.2022. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

EVROLIGA: Monako pobedio a to nikako ne odgovara Zvezdi, debakl Fenera u Vitoriji – Monako ‘srušio’ Olimpijakos!

Objavljeno: 23.03.22 u 23:51

U okviru 31. kola Evrolige košarkaši Asvela su na gostujućem terenu slavili protiv Žalgirisa rezultatom 72:68.

Francuski tim je konačno prekinuo seriju poraza u utakmici koja je bila vrlo neizvesna do samog kraja, te je Asvel tek u penal završnici obezbedio pobedu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Okobo sa 21 poenom, dok se kod domaćih istakao Ulanovas, koji je meč završio sa 15 poena.

Nakon ove utakmice, Asvel ima skor od osam pobeda i 17 poraza, dok je Žalgiris u elitnom takmičenju upisao sedam pobeda i 19 poraza.

Večeras se dogodilo i jedno veće iznenađenje u Evroligi, pošto je Baskonija na svom terenu pobedila favorizovani Fenerbahče rezultatom 77:62.

Tim iz Vitorije igra fenomenalno ove sezone, noćas su upisali četvrti uzastopni trijumf, a ukupno jedanaesti i tako omogućili da se nadaju plasmanu u TOP 8. Najzaslužniji za pobedu Baskonije bio je Boldvin sa 24 poena, Piters je dodao 16, dok su se u poraženoj ekipi istakli Veseli sa 15 i Marko Gudurić sa 12 poena.

Večeras je slavio i Monako, koji je pred svojim navijačima pobedio Olimpijakos rezultatom 92:72. Upravo je francuski tim glavni konkurent Crvenoj zvezdi u borbi za plasman u TOP 8, pa nakon večerašnjeg meča ima jedan trijumf više u odnosu na beogradski tim, kao i utakmicu više.

Pobedu Monaku doneo je sjajni Majk Džejms sa 25 poena, a istakli su se još Bejkon sa 15, Li sa 13 i Hol sa 12 poena, a u redovima grčkog velikana najbolji je bio Fal sa 18 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter