0
Evropske lige

FOTO: AFC Ajax @AFCAjax/ Twitter

AJAKS SLAVIO U DERBIJU: Spektakularan pogodak Dušana Tadića! (VIDEO)

Objavljeno: 20.03.22 u 17:35

Majstorija kapitena reprezentacije Srbije!

Iskreni obožavaoci holandskog fudbala uživali su u derbiju 27. kola nacionalnog šampionata. Aktuelni šampion države, ekipa Ajaksa, savladala je Fejenord na ‘Johan Krojf Areni‘. Utakmica u Amsterdamu završena je rezultatom 3:2. Viđena je prava goleada u prestonici Holandije!

Gosti nisu slavili na velelepnom stadionu Ajaksa još od 2001. godine. Na današnjem meču su dva puta vodili, ali nisu uspeli da sačuvaju stečenu prednost.

Pogotkom Kolumbijca, Luisa Sinistere, Fejenord je došao u vođstvo. Igrao se 8. minut susreta kada je mladi golgeter postigao 10. ovosezonski pogodak.

Domaćin nije mnogo oklevao! Ajaks nikada ne odustaje od svog stila igre, pa su izabranici trenera Ten Haga nastavili u ofanzivnom ritmu. Daleko od toga da se Fejenord samo fokusirao na odbranu. Ekipa koju sa klupe predvodi trener Slot želela je da se nadigrava sa aktuelnim šampionom. Fejenord je neretko pravio ozbiljne probleme defanzivcima domaćeg sastava.

Sebastian Ale je nastavio dominaciju u elitnom rangu holandskog fudbala. Član nacionalnog tima Obale Slonovače upisao se u strelce po 20. put ove sezone. Ale je zatresao mrežu rivala u 24. minutu susreta.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata! Gosti su još jednom pokazali da su vrlo neugodan rival kada se neki tim ‘otvori’ protiv njih. U listu strelaca upisao se Til!

Neretko su napadači pretili na obe strane terena, a gol iz 79. minutu je obeležio utakmicu. Fantastičan pogodak Dušana Tadića doneo je izjednačenje favorizovanom amsterdamskom velikanu. Pogodak kapitena reprezentacije Srbije možete pogledati na 2.22 na snimku.

U 86. minutu meča tribine su ‘eksplodirale’. Taljifiko je uputio odličan centaršut, a Entoni je poslao loptu u mrežu Fejenorda. Erupcija oduševljenja vladala je među navijačima Ajaksa.

Strelac odlučujućeg pogotka završio je utakmicu ranije u odnosu na ostatak tima. U trećem minutu sudijske nadoknade Entoni je zaradio drugi žuti karton.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter