0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MONAKO ‘RAZBIO’ EFES: Nastavlja se velika borba za plasman u TOP 8! (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.22 u 08:19

Sjajna partija Vase Micića nedovoljna za trijumf!

Imali su košarkaši Monaka sjajno veče u svojoj hali! Izabranici Saše Obradovića savladali su u petak  aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Efesa, rezultatom 102:80. Monako je u 29. kolu elitnog takmičenja odigrao jednu od najboljih utakmica u tekućoj sezoni.

Još jednom su domaći pokazali kakav napadački potencijal poseduju. Stizali su poeni sa svih pozicija, a turski velikan nije imao odgovor na vrhunsku ofanzivu domaćina.

Tokom meča nije bilo veće neizvesnosti jer je domaćin u svoju korist rešio sva četiri perioda igre. Retko se dešava da ekipa poput Efesa, u kakvoj god formi bila, bude poražena sa ovako ubedljivom razlikom.

Najzaslužniji za trijumf Monaka bio je Majk Džejms. Bivši as CSKA iz Moskve ubacio je 27 poena, uz pet skokova i šest uspešnih dodavanja. Dialo je dodao 19, dok se Li istakao sa 14 postignutih poena.

Svetla tačka u ekipi Efesa bio je Vasilije Micić. Istaknuti reprezenativac Srbije završio je meč sa 25 postignutih poena, skokom i osam asistencija. Na terenu se našao još jedan Srbin. U pitanju je mladi Filip Petrušev koji je postigao šest poena.

Monako se u ovom trenutku nalazi na 7. poziciji, ali ima utakmicu više u odnosu na Crvenu zvezdu. Efes je sa skorom 12:10 zauzeo 5. poziciju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter