0
Košarka

Euroleague-Crvena Zvezda v Barcelona Nikola Mirotic (R) Beograd, 21.01.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ŠOK ZA MIROTIĆA I SAIGRAČE: Tobi i Dimitrijević srušili Barselonu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.22 u 22:30

Drugo poluvreme iz snova za Valensiju!

U dvorani ‘La Fonteta‘ domaćin je napravio veliko iznenađenje! Valensija je u okviru 18. kola ACB lige ugostila Barselonu. Ekipa koja nastupa u Evrokupu savladala je izabranike Šarunasa Jasikevičijusa sa 86:76.

Publika u Valensiji je posmatrala vrlo izjednačen odnos snaga tokom prvih 20 minuta igre. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, na programu je bila prava rezultatska klackalica.  Barselona je na veliku pauzu otišla sa dva poena prednosti (40:42).

Uspeo je domaći sastav da situaciju u nastavku preokrene u svoju korist. Zaigrala je Valensija bolje već tokom trećeg perioda igre. Španski predstavnik i jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa slavio je u trećoj deonici sa 24:19.

Valensija je ‘dodala gas’ u završnici i pružila sjajnu igru u najbitnijim momentima. Košarkaši favorizovanog gostujućeg tima nisu uspeli da se konsoliduju u finišu susreta, pa su doživeli četvrti poraz u ovosezonskom nacionalnom šampionatu Španije. Četvrta deonica završena je rezultatom 22:15.

Pobedničku ekipu je do trijumfa predvodio reprezentativac Slovenije, Majk Tobi. Sjajni Tobi je meč završio sa učinkom od 17 postignutih poena i šest uhvaćenih lopti. Nenad Dimitrijević je bio odličan sa 16 ubačenih poena, četiri skoka i sedam uspešnih dodavanja. Rivero je dodao 14, a Pradilja 11 poena.

U redovima Barselone istakao se Nikola Mirotić. Nekadašnji član nacionalnog tima Španije ubacio je 14 poena, uz pet skokova i jednu asistenciju. Dejvis ga je pratio sa 13 poena i tri skoka, a dvocifren učinak zabeležio je i Dante Eksum. Nekada velika nada Australije postigla je 11 poena, dva skoka i dva uspešna dodavanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter