1
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ĐOKOVIĆ NAKON ŠOKANTNOG PORAZA: Srbin imao kratku poruku za Medvedeva posle gubitka prvog mesta ATP liste

Objavljeno: 24.02.22 u 20:15

Novak kratko opisao gubitak prvog mesta

Novak Đoković je prvi turnir u sezoni na kom je učestvovao neočekivano završio u četvrtfinalu.

Po drugi put u karijeri izgubio je od Jiržija Veselog iz Češke, ovog puta sa 6:4, 7:6 (4). Nema sumnje da je ovo najveći uspeh 123. tenisera sveta u dosadašnjoj karijeri, pošto je uspeo da savlada čoveka, koji godinama unazad slovi za najboljeg na svetu. I ne prvi put, Veseli ima neverovatnih 2:0 protiv Novaka, pošto je od Srbina bio bolji 2016. godine u Monaku dobio ga je sa 2:1 u setovima, dok je iste godine Čeh na US Openu predao meč Đokoviću pre početka – što znači da se ne računa u statistici.

Čeh je od početka do kraja igrao hrabro i reklo bi se, nakon dva odigrana seta, sasvim zasluženo stigao do plasmana u polufinale gde ga čeka bolji iz duela između Denisa Šapovalova ili Ričardasa Berankisa.

– Bila je sjajna atmosfera, kao i u prva dva meča. Želim da se zahvalim publici na tome što je stvorila sjajnu atmosferu na terenu za obojicu. Veoma sam srećan da igram u toj situaciji. Nažalost, nisam imao svoj dan. Čestitam Jiržiju. Igrao je bolje. Pogađao sve udarce. Servirao je sjajno, cela igra mu je bila takva. Kada je trebalo da pogodi važne udarce, uspevao je, stavimo me je pod veliki pritisak u servis gemovima. Njegov bekhend, na ovakvoj podlozi, koja je jako brza i kada ide tako nisko je stvarno efektivan. Očekivao sam da igram na višem nivou. Mislim, mogu bolje, ali čestitke Jiržiju, rekao je Novak.

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO)
Madrid, 03.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Novaka su pitali dva puta šta misli o tome što je Danil Medvedev postao broj jedan i dva puta je, uz osmeh, kratko ponovio isti odgovor.

– Čestitam, rekao je Novak.

Novak, koji je pet puta podizao pehar na ovom turniru, istakao je da mu je potrebno više mečeva.

– Što više mečeva budem igrao, biću komforniji na terenu. Moram da ih imam, nemam ih mnogo u poslednjih nekoliko meseci. Hajde da vidimo šta će biti. Moram da pratim situaciju, da vidim kako će se razvijati. Kad god dobijem priliku da igram, igraću. Nadam se da će to biti uskoro, rekao je Novak.

Ovakav epilog znači i da će Novak definitivno predati čelno mesto ATP liste Danilu Medvedevu, pošto je izgubio 410. bodova, dok je Rus samim plasmanom u četvrtinale Akapulka uzeo 90. Podsetimo, razlika je pre ovih turnira bila 440 u korist Srbina. Od ponedeljka, 28. februara, Đoković je drugi igrač sveta, a Medvedev prvi.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter