0
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ŠOK: Đoković ispao sa turnira u Dubaiju od 123. tenisera i izgubio prvo mesto!

Objavljeno: 24.02.22 u 18:21

Potpuno neočekivano!

Novak Đoković, srpski teniser, poražen je u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, pošto je u dva seta bolji od njega bio Čeh Jirži Veseli, koji je slavio sa 6:4, 7:6!

Nema sumnje da je ovo najveći uspeh 123. tenisera sveta u dosadašnjoj karijeri, pošto je uspeo da savlada čoveka, koji godinama unazad slovi za najboljeg na svetu. I ne prvi put, Veseli ima neverovatnih 2:0 protiv Novaka, pošto je od Srbina bio bolji 2016. godine u Monaku dobio ga je sa 2:1 u setovima, dok je iste godinne Čeh na US Openu predao meč Đokoviću pre početka – što znači da se ne računa u statistici.

Ovakav epilog znači i da će Novak definitivno predati čelno mesto ATP liste Danilu Medvedevu, pošto je izgubio 410. bodova, dok je Rus samim plasmanom u četvrtinale Akapulka uzeo 90. Podsetimo, razlika je pre ovih turnira bila 440 u korist Srbina. Od ponedeljka, 28. februara, Đoković je drugi igrač sveta, a Medvedev prvi.

Veseli je igrao hrabro od početka do kraja protiv Novaka, koji danas nije bio na svom nivou. Čeh je to iskoristio da nekolicinom dobrih servisa i uz više grešaka srpskog igrača uzme brejk već u prvom gemu. Lako je poveo na 2:0, ali se Novak brzo probudio i izjednačio. Do 3:3 je bila egal situacija, a onda ponovo preuzima incijativu Čeh, koji je u sedmom gemu uspeo da uzme novi brejk, a onda set privede kraju.

U drugom setu, viđena je mnogo veća borba, a prvi do brejka ponovo dolazi Veseli, u sedmom gemu. Novak je vratio brejk u devetom gemu, a potom i iz jednačio, da bi meč na kraju otišao u taj-brejk, u kom se bolje snašao Čeh, koji je obezbedio prolaz dalje, gde ga čeka Denisa Šapovalova ili Ričardasa Berankisa. Njih dvojica igraju u četvrtak uveče.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter