0
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN NE SME DA POTCENI SPARTU: Ivan Ćurković upozorava na vreme, jednog igrača je posebno pohvalio! (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.22 u 12:52

Ivan Ćurković se prisetio čuvene utakmice.

Proslavljeni golman crno-belih, Ivan Ćurković, koji je ujedno i počasni predsednik Partizana, podsetio se čuvene utakmice sa ekipom Sparte iz Praga daleke 1966. godine

Sparta je u to vreme bio dobar i poznat klub. Sve istočne zemlje su imale u to vreme zimsku pauzu i mi smo odlazili u Južnu Ameriku. Sparta je često odlazila tamo i bivala prvak. To je bila najveća referenca u to vreme. Znali smo da su jako dobri kada smo išli na prvu utakmicu u martu 1966. godine. Njima je pobeda od 4:1 u prvom duelu dala preterano samopouzdanje i oni su došli u Beograd sigurni da će proći, a mi smo pokušali da prođemo i krenulo nas je. Hasanagić je postigao het-trik. – rekao je Ćurković u razgovoru za klupsku televiziju.

Ekipa iz Humske ulica je prethodnog četvrtka savladalu Spartu u Pragu minimalnim rezultatom u okviru prve utakmice 1/16 finala Lige konferencije. Ćurković smatra da Partizan ne bi trebalo da potceni protivnika.

Moramo voditi računa da ozbiljno pristupimo toj utakmici. Verujem u fudbalere i trenera Stanojevića koji će ih pripremiti. Trebalo bi da zaboravimo da smo se već kvalifikovali i da jurimo pobedu u Beogradu kako bi bio kompletan doživljaj – kazao je legendarni golman.

Gospodin Ćurković je na poklon od generalnog direktora, g. Miloša Vazure, dobio i dres sa brojem 1 i svojim prezimenom na leđima.

FOTO: FK Partizan

Ćurković veruje u mladog golmana, Aleksandra Popovića.

– Imam poverenje u mladog Popovića da neće primiti gol, kao i u čitav tim. Verujem da ćemo uspešno zavšiti ovu rundu. Ujedno pozivan navijače. Bili su u velikom broju protiv Radničkog, verujem da će tako biti i u četvrtak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter