0
Evrokupovi

FOTO: AFC Ajax @AFCAjax/ Twitter

GOL TADIĆA U REMIJU NA ‘LUŽU’: Elanga je heroj Junajteda, odličan rezultat pred revanš na ‘Old Trafordu’! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.22 u 23:14

Završene su sve utakmice osmine finala Lige šampiona!

U okviru prve utakmice osmine finala najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi, Atletiko Madrid je ugostio Mančester junajted. Utakmica je odigrana na velelepnom ‘Vanda Metropolitano‘ stadionu i završena je rezultatom 1:1.

Domaći sastav je u ranoj fazi meča došao do prednosti! Renan Lodi je uputio izuzetno kvalitetan centaršut sa levog boka, a usledila je fantastična reakacija Feliksa. Žoao je na odličan način zahvatio loptu glavom, a De Hea je samo nepomično posmatrao kako lopta ulazi u gol.

Gosti su kontrolisali posed lopte tokom čitavog toka utakmice, ali Atletiko je bio konkretniji kada je ofanziva u pitanju. Ova konstatacija se posebno odnosi na prvih 45 minuta susreta, kada je domaćin zapretio u šest navrata, za razliku od Junajteda koji je to uradio samo dva puta.

Gostujući sastav je zaigrao bolje u drugom poluvremenu. Želeo je Mančester do pogototka, nije bilo dileme. Ipak, izabranici trenera Rangnika su bili oprezni znajući kvalitete igre u tranziciji domaćeg sastava. Na terenu je viđena velika borba, kao i uvek kada posmatramo mečeve ekipe Dijega Simeonea. 

Junajted je do željenog izjednačenja stigao u 80. minutu! Mladi Entoni Elanga, koji je istrčao na teren samo pet minuta ranije, iskoristio je asistenciju Bruna Fernandeša i zatresao je mrežu Jana Oblaka. 

Revanš meč na programu je 15. marta, na stadionu ‘Old Traford‘.

PROČITAJTE JOŠ: NEMA NAMERU DA STANE: Mitrović oborio rekord, pa ponovo pogodio! (VIDEO)

Drugi duel odigran je na stadionu ‘Luž‘ u Lisabonu. Benfika je bila domaćin favorizovanom Ajaksu, ali Portugalci su izborili remi. Susret je završen rezultatom 2:2.

Vodeći pogodak za aktuelnog šampiona Holandije postigao je Dušan Tadić! Kapiten selekcije Srbije upisao se u strelce na atraktivan način u 18. minutu meča.

Nova promena rezultata na semaforu dogodila se u 26. minutu. Sebastien Ale je zatresao sopstvenu mrežu i tako poravnao rezultat.

Ubrzo se iskupio repezentativac Obale Slonovače! Pokazao je golgeter svoje vrhunske kvalitete i samo 180 sekundi kasnije vratio Ajaks u vođstvo!

Benfika je do remija došla golom Romana Jaremčuka u 72. minutu utakmice! Trener Verisimo je napravio sjajan potez, jer je Ukrajinca uveo u igru 10 minuta ranije. Jaremčuk je brzo opravdao poverenje Portugalca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter