0
Evrokupovi

Arsenal French player Thierry Henry react after hi miss the chance to score the goal Spanish team Barcelona and English team Arsenal play for the Champions League Final, Wednesday May 17, Paris, France

ANRI: ‘Zašto je Čelsi doveo Lukakua? Da li je normalno da ima samo sedam dodira sa loptom za 90 minuta?’

Objavljeno: 23.02.22 u 20:20

Francuzu nisu jasni potezi uprave i stručnog štaba kluba iz Londona!

Legendarni francuski fudbaler, Tijeri Anri, smatra da je Čelsi napravio grešku angažmanom Romelua Lukakua. Nekadašnji as Arsenala obrazložio je  zbog čega se sve snažni Belgijanac ne ukpala u tim Tomasa Tuhela. 

-Od samog početka sam se pitao – da li će se uklopiti u taj tim? Kada dovodite Lukakua, morate da ga adaptirate na vaš način igre ili ga promenite kako bi odgovarao njemu. Nisam mislio da će se tako nešto dogoditi. Za Roma je potrebno vreme da se adaptira na Čelsijev stil igre, nije lako. Oni vole da vrše visok presing, aktivni su stalno i često menjaju pozicije u napadu. Lukaku voli da ostaje u sredini što mu otežava da se prilagodi situaciji, ali opet, zašto su ga doveli – pita se legendarni Francuz.

France player Thierry Henry, react, during their World Cup 2010 qualifying soccer match between Serbia and France, at Belgrade, Serbia, September 9, 2009..Starsportphoto/Srdjan Stevanovic©

Romelu je na prethodnoj utakmici u Premijer ligi,protiv Kristal Palasa, imao samo sedam dodira sa loptom.

-Da li je normalno to što je imao samo sedam dodira sa loptom? Ne, nije normalno, bez obzira na to da li se dopadaš treneru ili ne. To ne bi trebalo da se događa. Teško je shvatiti šta se desilo, ali moraju da prevaziđu to. Biću iskren sa vama, ne znam kako se to desilo za 90 minuta. Ali, šta je rešenje? Lukaku treba da pronađe način da se adaptira na njihov stil igre – poručio je asistent u stručnom štabu reprezentacije Belgije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter