0
Košarka

FOTO: Twitter/@okcthunder

NBA U ZNAKU SRPSKIH KOŠARKAŠA: Dabl-dabl Pokuševskog, pojačanja pokrenula Bruklin! (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.22 u 09:42

Sjajno veče srpskih igrača u NBA ligi u noći za nama

Nakon sjajnih partija prvo Bogdana Bogdanovića u pobedi Atlante nad Orlandom, a potom i Nikole Jokića koji je savladao Golden Stejt, solidnu partiju je odigrao i Aleksej Pokuševski u meču gde je njegova Oklahoma poražena od San Antonija 106:114. U derbiju Njujorka, Netsi su savladali Nikse rezultatom 106:111, i tako upisali drugu vezanu pobedu nakon niza od 11 poraza.

Košarkaš sa Limana, u Novom Sadu, izgleda kao da je polako počeo da diže svoju formu. Pokuševski je na utakmici iza nas imao 10 poena, uhvatio 10 skokova, a podelio je i 4 asistencije, a poenterski učinak bi bio dosta bolji da ga je slušao šut, koji je večeras bio na niskih 4/13.

Od njegovih saigrača najbolji je bio Tre Men sa 24 poena i 6 skokova, a australijska senzacija, Džoš Gidi je upisao novi tripl-dabl sa 14 poena i po 10 skokova i asistencija. U redovima gostiju najbolji je bio Keldon Džonson sa 22 poena, Jakob Peltl je upisao 19 poena i 17 skokova, dak su Dedžonte Marej i Loni Voker zabeležili 18, odnosno 17 poena.

U duelu između Njujorka i Bruklina, ekipa Stiva Neša je na Menhetnu savladala Nikse sjajnim drugim poluvremenom koje su dobili 26 razlike. Najbolji u redovima tima sa Long Ajlanda najbolji je bio Kameron Tomas sa 21 poenom, veteran Lamar Oldridž je dodao 18. Novajlije su takođe bile sjajne, Set Kari je upisao 20 poena i 6 asistencija, dok je Andre Dramond za 20 minuta na parketu zabeležio 11 poena i čak 19 skokova.

Niksi su odigrali sjajno prvo poluvreme ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Kod domaćina najbolji je bio Džulijus Rendl sa 31 poenom i 10 skokova, Imanuel Kvikli ga je pratio sa 18 poena i 6 skokova, a francuski reprezentativac Evan Furnije je zabeležio 16 poena.

Bruklin je sada osmi na istoku sa 31 pobedom i 27 poraza, današnji rival Niksi su 12. sa skorom 25:34, Oklahoma Pokuševskog je pretposlednja na zapadu sa 18 pobeda i 40 poraza, dok su Sprasi dva mesta iznad sa 23:36.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter