0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@RedBullSalzburg

KLINCI IZ SALCBURGA UOPŠTE NISU NAIVNI: Bajern se spasao u devedesetom, neće biti lako ni u Bavarskoj!

Objavljeno: 16.02.22 u 23:21

Red Bul i Bajern remizirali pred pakao Minhena

Fudbaleri Red Bul Salcburga i Bajerna iz Minhena odigrali su nerešeno, rezultatom 1:1, u prvom duelu njihovog dvomeća osmine finala Lige šampiona. Prvi deo susreta je bio dosta ujednačen, obe ekipe su imale po nekoliko solidnih prilika. U drugom delu je ipak Bajern uzeo potpunu inicijativu, te su domaći jedini put ka golu Bavaraca videli preko kontra napada.

Ekipa iz Austrije je do prednosti došla nakon 21. minuta igre, sjajnim duplim pasom između Brendena Aronsona i Čukvubujke Adamua, te je Adamu šutirao sa ivice kaznenog prostora i tako doveo Red Bul u vođstvo. Imale su obe ekipe po nekolio prilika u nastavku poluvremena, a Salcburg je takođe i imao elemenata da traži penal u završnici, ali je VAR presudio u korist Bajerna.

U nastavku je viđena dosta konkretnija igra Bavaraca, gosti su imali mnogo prilika za gol, ali je večeras sjajni Filip Kon zaustavljao sve pokušaje kluba iz Minhena. Tako je bilo sve do devedesetog minuta kada je nakon centaršuta Tomasa Milera u šesnaestercu bio najsnalažljiviji Kingsli Koman i zatresao mrežu za konačnih 1:1.

Sledeći duel ove dve ekipe je na programu osmog marta, a zanimljivo je da su od igrača koji su 2018. za Red Bul igrali protiv Crvene zvezde ostali samo veteran i kapiten Andreas Ulmer, kao i Zlatko Junuzović koji večeras nije ulazio u igru.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter