0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MINIMALAC ‘STARE DAME’ U NOVOM SADU: Simić doneo pobedu ekipi Slavoljuba Đorđevića! (FOTO)

Objavljeno: 14.02.22 u 17:25

Vasiljević ‘skinuo’ dva penala!

Utakmicom na stadionu ‘Karađorđe‘ završeno je 22. kolo najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji. Fudbaleri Vojvodine ugostili su tim Napretka iz Kruševca. Ceo plen pripao je ‘Staroj dami‘, koja je slavila minimalnim rezultatom (1:0).

Viđen je veoma uzbudljiv duel dve ekipe koje vode veliku bitku za plasman u evropske kvalifikacije. Izabranici Slavoljuba Đorđevića pobegli su velikom rivalu za tri boda, dok su prišli trećeplasiranom Čukaričkom na -5.

FOTO: STARSPORT

Vojvodina je znatno bolje startovala. Preuzeli su domaći inicijativu od prvog zvižduka sudije Markovića. Posed lopte je za nijansu bio na strani Vojvodine, dok je domaćin bio veoma opasan po gol Nikole Vasiljevića. Tim iz Novog Sada je uputio šest udaraca u prvih 45 minuta igre, a četiri su išla u okvir gola. Napredak nije imao adekvatan odgovor. Gostujući sastav imao je samo jednu priliku u prvom poluvremenu.

Nije se situacija u značajnoj meri menjala nakon velike pauze. Vojvodina nije kalkulisala i nastavila je sa direktnom igrom. Hrabrost se ubrzo isplatila!

Igrao se 54. minut kada je domaćin stigao do vođstva! Krivac zbog kojeg se zatresla mreža Napretka je Veljko Simić. Bivši ofanzivac Crvene zvezde, a sada jedan od predvodnika ‘Stare dame‘, postigao je osmi pogodak u ovosezonskom takmičenju.

Đorđević je želeo da njegov tim što ranije duplira prednost i mirnije privede meč kraju. Najbolju priliku za ostvarenje ovog scenarija, Vojvodina je imala u 74. minutu. Glavni arbitar meča pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo povratnik na stadion ‘Karađorđe‘, Bojan Matić. Iskusni napadač nije uspeo da savlada sjajnog Vasiljevića, ali arbitar Marković je dosudio ponavljanje kaznenog udarca. Fudbaleri Napretka su ranije ušli u šesnaesterac. Loptu je na belu tačku namestio mladi Dejan Zukić. Ipak, fenomenalni Vasiljević je ponovo bio nepremostiva prepreka za domaće.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata. 

Vojvodina u ponedeljak putuje u Gornji Milanovac. Đorđevićeva četa će odmeriti snage sa ekipom Metalca. Napredak će istog dana krenuti put Surdulice, gde ih očekuje duel sa Radnikom.

Superliga Srbije, 22. kolo:

Subota:
13:00: Radnički Kragujevac – Proleter (0:1)
14:30: Radnički Niš – Partizan (0:2)
17:00: Crvena zvezda – Čukarički (3:0)

Nedelja:
13:00: Mladost – TSC (2:0)
15:00: Metalac – Novi Pazar (1:0)
17:00: Kolubara – Voždovac (1:0)

Ponedeljak:
13:00: Spartak – Radnik (0:2)
15:00: Vojvodina – Napredak (1:0)

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter