0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@WayneRooney

RUNI OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Namerno sam stavio metalne krampone, želeo sam nekoga da povredim! (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.22 u 20:38

Legendarni napadač o događaju pre deceniju i po

Vejn Runi je poznat kao izuzetno veliki majstor fudbala, što ponekad tera ljude da zaborave na njegov uzavreli temperament. Napadač je uvek voleo borbu na terenu i nikada nije bežao od duela, ali je nekada znao da ide preko granice sportskog ponašanja, kao u duelu sa Hal Sitijem, kada je namerno šutnuo dva protivnička igrača u cevanicu.

Ipak, nakon 15 godina u centru pažnje se našla jedna interesantna priča, za koju je Fudbalska asocijacija Engleske tražila hitno objašnjenje. Naime, razlog je to, što je 2006. godine Runi za meč koji bi Čelsiju mogao da donese titulu u slučaju pobede, promenio krampone na kopačkama i na taj susret izašao sa čistom mentalnim kramponima na teren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

– Znali smo da će Čelsi osvojiti titulu tog dana ako nas pobedi. Do poslednjeg dana karijere sam nosio kopačke sa plastičnim kramponima sa metalom na vrhu. Ali tog dana sam ih zamenio, nosio sam metalne krampone maksimalne veličine, kako bih povredio nekoga. Znalo se da će pobediti tada, bili su bolji tim. Tako da sam promenio kopačke, ti kramponi su bili legalni. Na kraju sam i povredio nekoga. Džon Teri je stadion napustio na štakama. Napravio sam mu rupu u stopalu – rekao je Runi u intervjuu objavljenom u nedelju.

Junajted je tu utakmicu izgubio rezultatom 3:0, ali i pored tog poraza Runi je kasnije osvojio tri uzastopne Premijer lige, Ligu šampiona i veliki broj trofeja. Sada ima priliku da ispiše jednu od najlepših priča u istoriji fudbala jer je na dobrom putu da obezbedi opstanak sa Derbijem u sezoni koju su počeli sa 21 oduzetim bodom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter