0
Ostali sportovi

FOTO: Screenshot

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Incident na vaterpolo utakmici dobio epilog! (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.22 u 16:35

Zbog uvredljivih parola na meču Crvene zvezde i Šapca oglasilo se i Više javno tužilaštvo

Nakon što je preuzeo Crvenu zvezdu, Mirko Vičević na svom debiju nije imao baš najtopliju dobrodošlicu do strane navijača kluba iz Beograda. Naime, na utakmici između Crvene zvezde i Šapca, koju su domaći pobedili 13:6, a trener hrvatske nacionalnosti rođen u Kotoru je bio suočen sa vređanjem, povicima kao i istaknutom parolom – „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“.

Povodom incidenta oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je izdalo saopštenje uz navođenje da nema elemenata za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da je u pitanju kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Saopštenje Tužilaštva prenosimo u celosti:

– Povodom interesovanja javnosti, u vezi sa događajem na vaterpolo utakmici Crvena zvezda-Šabac, Više javno tužilaštvo u Beogradu daje sledeće saopštenje.

– O navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je smatrao da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom „Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija“ moze da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru.

– Imajući u vidu, da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno delo kojim se na javnom mestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vređa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koja su istakla transparent, eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda.

Mriko Vičević je poznato ime u svetu vaterpola, a bivši je reprezentativac SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, i na kraju same Crne Gore. Osvojio je dva svetska zlata, kao i zlato na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. Vičević nikada nije igrao za reprezentaciju Hrvatske.

Nakon ovog Vaterpolo klub Crvena zvezda uputio je izvinjenje Mirku Vičeviću

Pismo direktora kluba, Igora Milojevića, prenosimo u celini i bez izmena.

„Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statuarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i staturane odluke Vaterpolo kluba Crvena zvezda, koja je u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolo klub Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpola sporta, koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve kluba u narednom periodu.

FOTO: VK Crvena zvezda

Vaterpolo klub Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću, javno izvinjavam, kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjana Mirka Vičevića i Vaterpolo kluba Crvena zvezda u medijima, u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice, mirno su napustili tribine, bez incidenata ili uvreda na račun prisutnih delagata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici između Crvene zvezde i Šapca“navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor kluba, Igor Milojević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter