0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

LEGENDE NE UMIRU – ONE ŽIVE VEČNO: Tragedija koja je uzdrmala planetu, 64 godine od odlaska ‘Bezbijevih beba’!

Objavljeno: 06.02.22 u 13:17

Na ‘Old Trafordu’ postavljen je časovnik zaustavljen na 15:04!

-Na današnji dan, pre 64 godine dogodila se tragedija, kada se na minhenskom aerodromu srušio avion sa fudbalerima Mančester junajteda, dan nakon utakmice sa Crvenom zvezdom.
Naši fudbaleri su odmerili snage sa Mančester junajtedom 5. februara 1958. godine. Meč je završen rezultatom 3:3, ali je Mančester prošao dalje, jer je u prvom susretu pobedio 2:1.

Međutim, dan kasnije, dogodila se velika tragedija koja je utakmicu u Beogradu stavila u potpuno drugi plan. Na aerodromu u Minhenu u 15:04 srušio se avion sa fudbalerima Mančestera koji su bili poznati pod nadimkom ‘Bezbijeve bebe’,  po treneru Metu Bezbiju koji je takođe stradao. Nesreća se dogodila prilikom trećeg pokušaja poletanja letelice po snežnoj mećavi, a tom prilikom poginula su 23 putnika, od čega osmorica fudbalera (Rodžera Bern, Tomi Tejlor, Džefa Bent, Edi Kolmen, Mark Džons, Dejvid Peg, Bili Velan, a posle dve nedelje, od zadobijenih povreda i Dankan Edvards), kao i trojica članova kluba.

Na ‘Old Trafordu‘ postavljen je časovnik zaustavljen na 15:04, što simbolizuje vreme kada se dogodila nesreća u Minhenu 1958. godine.

Legende ne umiru- one žive večno – navodi se na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter