0
Evropske lige

FOTO: @FCBayern

SPEKTAKL U MINHENU: Bajern je ipak kategorija iznad, Hrvat presudio svojima! (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.22 u 20:44

Sjajan meč gledali smo na Alijanc Areni

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Red Bul Lajpcig 3:2 pred svojim navijačima i tako i definitvno poručili da ni ove godine nema novog šampiona u Nemačkoj. Sjajno su obe ekipe igrale, Lajpcig je i pored kvaliteta rivala došao da se takmiči i igra otvoren fudbal, a svi prisutni u Minhenu su imali sjajnu utakmicu ispred sebe.

Bajern je poveo u 12. minutu meča, nakon greške odbrane sjajni Gulaši je odbranio pokušaj Roberta Levandovskog, ali popravni Tomasa Milera nije mogao da sačuva. Nešto kasnije RB je došao do izjednačenja preko Andrea Silve na asistenciju Lajnera, ali taj egal nije dugo potrajao jer Levandovski golom vraća Bavarce u vođstvo pre kraja poluvremena.

Ušao je Lajpcig još otvorenije u drugo poluvreme i bio izuzetno konkretan i nakon samo osam minuta stigao do izjednačenja preko Kristofera Nkunkua, a asistent je ponovo bio bek iz Austrije. Ipak, Bajern je nastavio da pritiska i za samo pet minuta stigao do nove prednosti nakon što je Joško Gvardiol, hrvatski reprezentativac, nakon centaršuta Gnabrija zatresao svoju mrežu i tako postavio konačan rezultat.

Bajern je sada ubedljivo prvi sa devet bodova više od drugoplasirane Borusije, a gost iz Lajpciga igra daleko od svojih očekivanja ove sezone i trenutno je na sedmoj poziciji koju deli sa Hofenhajmom i Ajntrahtom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter