0
Evrokupovi

FOTO: YouTube screenshot

SENZACIJA NA ‘OLD TRAFORDU’: Elanga je tragičar, Midlzbrou bolji sa bele tačke! (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.22 u 00:03

Sudija Tejlor greškom vratio goste u život!

U okviru 1/16 finala FA kupa, fudbaleri Mančester junajteda ugostili su ekipu Midlzbroa. Pitanje pobednika na stadionu ‘Old Traford‘ rešeno je tek nakon izvođenja jedanesteraca. Gostujući sastav je nakon rezultata 1:1, koji je bio na snazi od 64. minuta, uspeo da napravi veliko iznenađenje i savlada Mančester junajteda nakon boljeg izvođenja penala.

Uloga apsolutnog favorita domaćinu je dodeljena još pre početka utakmice. Očekivalo se da će izabranici Ralfa Ragnika bez velikih poteškoća savladati značajno slabijeg rivala (drugoligaša)  i izboriti plasman u narednu fazu takmičenja.

Ipak, Midlzbrou se pokazao kao ‘tvrd orah’. Gostujući tim je pružio snažan otpor i nije želeo da se preda pre starta meča, što se kasnije isplatilo.

Prvu ozbiljnu priliku za vođstvo domaćin je propustio u 20. minutu. Sudija Tejlor je dosudio kazneni udarac u korist Junajteda, a loptu je na belu tačku namestio Kristijano Ronaldo. Legendarni Portugalac je promašio jedanaesterac, a onda je usledio pravi spektakl na tribinama. Gostujući navijači su proslavljali promašaj kao da je njihov tim postigao pogodak.

Nisu navijači slavnog kluba sa ‘Teatra snova‘ dugo čekali na promenu rezulata. Samo pet minuta kasnije Džejdon Sančo je zatresao mrežu gostujućeg tima.

Mančester junajted je kontrolisao posed lopte i dominirao je u polju tokom celog meča. Ekipa Ralfa Rangnika je konstantno kreirala šanse, ali nedostajala je realizacija. Pitanje je da li je trener doneo dobru odluku kada je dopustio Kavaniju da preskoči ovaj susret.

Gosti su u drugom poluvremenu uspeli da izjednače! Pogodak je postignut na neregularan način, jer je asistent igrao rukom u kaznenom prostoru domaćina. Glavni arbitar meča je ipak doneo odluku da prizna pogodak Kruksa u 64. minutu.

Do kraja regularnog dela rezultat se nije menjao, a ista slika viđena je i kasnije, u toku produžetaka.

Pitanje pobednika rešeno je nakon izvođenja udaraca sa bele tačke.

Gostujići sastav je bio precizan osam puta, dok je Junajted postigao pogodak manje. Odlučujući penal promašio je mladi Entoni Elanga. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter